Theresa May va fi încă premierul Marii Britanii atunci când Trump va efectua vizita la Londra (Hunt)

Theresa May va fi încă premierul Marii Britanii atunci când Trump va efectua vizita la Londra (Hunt)

Ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat joi că Theresa May va fi încă premier în timpul vizitei preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie la începutul lunii iunie, informează Reuters.

'Theresa May va fi prim-ministru atunci când îl va întâmpina (pe preşedintele american) şi pe bună dreptate', a afirmat Hunt, întrebat de jurnalişti la cine se aşteaptă să fie prim-ministru atunci când Trump îşi va începe vizita de stat în Marea Britanie la 3 iunie.

Premierul Theresa May se află sub o presiune puternică pentru a preciza o dată la care ar urma să se retragă din funcţie, după ce a eşuat în ultima sa încercare de a scoate din impas procesul legat de Brexit în parlament.

Jeremy Hunt a refuzat să comenteze ce va discuta cu Theresa May la o reuniune convocată pentru joi.

Anterior publicaţia The Times relatase, citând surse, că este de aşteptat ca Theresa May să-şi anunţe demisia vineri. Lidera conservatorilor britanici ar fi rezistat să dea curs cererii unei părţi a guvernului său de a demisiona miercuri seara, conform ziarului citat. Dar unele media britanice au apreciat că s-ar putea ca vineri Theresa May doar să anunţe data la care se va retrage efectiv din funcţie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”