Ți se face SCÂRBĂ! Rareș Bogdan: Iohannis MI-A PROPUS să fiu REPREZENTANTUL lui la TVR!

Ți se face SCÂRBĂ! Rareș Bogdan: Iohannis MI-A PROPUS să fiu REPREZENTANTUL lui la TVR!

Jegul de Rareş Bogdan a declarat marţi, la şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, că preşedinteleKlaus Iohannis i-a propus, la jumătatea lunii martie, să fie reprezentantul Preşedinţiei în Consiliul de Administraţie al televiziunii publice! 

Rareş Bogdan a fost prezent în şedinţa CNA de marţi pentru a discuta despre emisiunea pe care o moderează, "Jocuri de putere", din 17 martie. În acea emisiune, el a vorbit despre cazul Oanei Stănciulescu - propusă în CA al TVR. Mai mulţi intelectuali au semnat o scrisoare împotriva numirii lui Stănciulescu, pe motiv că aceasta, în cariera sa, ar fi fost foarte activă în "cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreaptă din istoria culturii româneşti". 

Combinatorul de la Realitatea a spus că primul telefon din partea Preşedinţiei ar fi venit în pauza emisiunii sale de pe 17 martie.

"Vineri dimineaţa, (...) în pauza emisiunii, am fost sunat de către un domn să mi se spună că preşedintele României vrea să vorbească cu mine, dânsul fiind la Bruxelles, să îmi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. (...) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: 'Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi, ulterior, propunere de preşedinte - director general' ", a susţinut Rareş Bogdan. 

Acesta a afirmat că, în cazul în care refuza, o a doua numire ar fi fost jurnalistul Cătălin Tolontan. "Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat", a adăugat jurnalistul.

Rareş Bogdan a mai spus că a refuzat, pentru că nu a dorit să pună Preşedinţia într-o lumină similară cu cea în care s-a aflat PNL cu propunerea Oanei Stănciulescu.

"L-am sunat înapoi pe domnul preşedinte, i-am spus: 'domnule preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun'. (...) 70% din refuzul meu, dacă nu 90%, a fost că eram absolut convins că îl pun pe preşedintele României să fie în aceeaşi situaţie cu PNL. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea, da, vă spun că aş fi spus 'Da', cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică", a arătat Rareş Bogdan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...