Tichetele de masă, majorate la 35 de lei de la 1 august. În 2024, urmează o nouă creștere

Tichetele de masă, majorate la 35 de lei de la 1 august. În 2024, urmează o nouă creștere

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi va fi majorată valoarea tichetelor de masă, de la 30 de lei la 35 de lei lunar, începând cu luna august, urmând ca valoarea acestoră să ajungă la 40 de lei în ianuarie 2024.

FOTO Inquam Photos

Astăzi creştem valoarea tichetelor de masă, măsură anunţată deja din prima săptămână de guvernare drept prioritate a acestui mandat. Majorăm această valoare de la 30 de lei la 35 de lei lunar, începând cu 1 august şi vom ajunge la 40 de lei, pe lună, de la 1 ianuarie 2024”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea şedinţei Executivului.

Șeful Executivului român a mai argumentat că „este un gest cât se poate de firesc, ţinând cont de inflaţia din acest an”.

Măsuri de sprijin

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat mai multe măsuri de sprijin financiar la preluarea mandatului de premier, printre care și finalizarea unui act normativ care să prevadă scăderea prețurilor la alimentele de bază.

În cadrul ședinței pentru votul de încredere al Parlamentului, Marcel Ciolacu a anunțat că „urmatoarele luni vor însemna o cursă contra-cronometru pentru refacerea puterii de cumpărare”.

Reducerea impozitării muncii și creșterea salariilor, pe agenda cabinetului

„Vom lovi fără milă în toți cei care cred că se vor îmbogăți prin specula. (...) Voi fi dușmanul de moarte al celor care vor mai îndrăzni să spună vreodată că părinții noștri sunt asistați social sau că pensia este o pomană”, a mai spus Marcel Ciolacu, anunțând că guvernul pe care îl va conduce va avea un program prin care va reduce treptat impozitarea muncii.

Totodată, Ciolacu a afirmat că în paralel vor fi demarate „discuțiile cu patronatele și sindicatele pentru creșterea consistentă a salariului minim. La sfâârșitul mandatului acestui Guvern orice salariat din România să câștige minim 500 de euro net. Cel târziu la 1 ianuarie 2025, câștigul salarial mediu în România să ajungă la o mie de euro net”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ar fi primul val al ofensivei”

2 Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi adolescenți. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO

3 Povestea „Regelui Cripto” care trăia în vile de lux și conducea mașini scumpe, dar a ajuns să fie răpit, bătut și arestat

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 „Nimeni nu vrea să moară, să lupte”