Țiitoarea lui Dragnea, la DNA

Țiitoarea lui Dragnea, la DNA

Țiitoarea lui Dragnea, Irina Tănase, a fost audiata marti la DNS in dosarul Tel Drum. Intrebata de Antena 3 ce i-a spus procurorului, țiitoarea a dat un raspuns batjocoritor.

„Am fost citata in calitate de martor in dosarul Tel Drum. Nu stiu ce a vrut sa afle de la mine, nu am dat declaratii, cred ca a vrut dansa sa ne cunoastem”, a pus Tanase, ironic, pentru Antena 3. Antena 3 a fost singurul post prezent in fata DNA la iesirea Irinei Tanase.

„Este vorba despre fapte cand aveam 8 ani. Exista un articol in Codul de procedura penala care imi permite sa nu dau declaratii”, mai spus Tanase, acuzand o „razbunare a sistemului”.

„Nu pot ca consider o coincidenta ca pe 22 decembrie spuneam ca lui Liviu ii este pusa viata in pericol si pe 23 s-au scris citatiile catre toata familia. O pot considera o pedeapsa sau o razbunare a sistemului asupra noastra pentru ca am indraznit sa vorbim despre situatia in care este acesta. E parerea mea”, a mai declarat Irina Tanase.

Tanase a mai spus ca a fost citat si fratele ei, dar si familia lui Dragnea: fosta sotie si copiii.

Procuror in dosarul Tel Drum este Alexandra Lancranjan.

In noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub urmarire penala sub acuzatiile de constituire a unui grup infractional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete si abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul, intr-un dosar in care sunt urmarite penal alte opt persoane, intre care reprezentanti ai firmei Tel Drum.

Potrivit procurorilor DNA, Liviu Dragnea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a initiat un grup infractional organizat care actioneaza si in prezent si din care au facut si fac parte functionari ai institutiilor din administratia publica si persoane din mediul de afaceri. Grupul initiat in anul 2001 are ca principal scop obtinerea frauduloasa a unor sume importante din contractele finantate din fonduri publice , prin comiterea unor infractiuni de abuz in serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscala, spalarea banilor si folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, spun procurorii DNA.

Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a dat publicitatii la acel moment un comunicat, mentionand ca DNA a subliniat rolul OLAF si amintind ca Oficiul a recomandat recuperarea fondurilor in acest caz si inceperea actiunii judiciare. Directorul institutiei considera ca este vorba despre un exemplu perfect de colaborare pozitiva cu atoritatile nationale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”