Tillerson: Articolul 5 privind garanțiile de apărare colectivă din Tratatul NATO este inviolabil

Tillerson: Articolul 5 privind garanțiile de apărare colectivă din Tratatul NATO este inviolabil

Secretarul de stat desemnat al SUA, Rex Tillerson, a declarat miercuri, în cursul audierii sale de confirmare în Senat, că Articolul 5 din Tratatul de la Washington, ce prevede garanțiile de apărare colectivă pentru statele membre, este inviolabil, transmite Reuters.

'Aliații noștri din NATO au dreptate să se alarmeze în fața revenirii Rusiei' pe scena internațională, a declarat anterior Tillerson, fost director general al Exxon Mobil și un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin.

În timpul campaniei prezidențiale, Donald Trump a pus sub semnul întrebării angajamentul SUA față de garanțiile de apărare colectivă prevăzute de Articolul 5 din Tratatul de la Washington, condiționându-l de contribuțiile financiare ale statelor membre.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

3 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

4 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

5 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!