Timiş: 12 persoane venite din Italia au devenit recalcitrante în punctul de frontieră, refuzând să intre în carantină

Timiş: 12 persoane venite din Italia au devenit recalcitrante în punctul de frontieră, refuzând să intre în carantină

Un număr de 12 cetăţeni români care se întorceau din Italia, marţi, cu trei autoturisme, vor fi preluaţi în această seară de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş şi vor fi plasate într-un loc de carantină, după ce au încercat să ascundă poliţiştilor de frontieră din vama Cenad ţara din care vin, pentru a evita carantina, informează Poliţia de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

"Astăzi, în jurul orei 16,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-au prezentat la intrarea în ţară 12 cetăţeni români, şase adulţi şi şase minori, care călătoreau în trei autoturisme înmatriculate în Italia. Cu ocazia efectuării formalităţilor, persoanele le-au declarat poliţiştilor de frontieră că vin din localitatea Torino, Italia, şi că doresc să ajungă acasă, în localitatea cărăşeană Bocşa. La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul DSP Timiş le-a adus la cunoştinţă că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, cetăţenii români şi-au modificat declaraţia iniţială, susţinând de această dată că se întorc în ţară din Germania", arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră remis, marţi seara, AGERPRES.

Totodată, persoanele au devenit recalcitrante, solicitând finalizarea formalităţilor de frontieră şi permiterea continuării călătoriei, motiv pentru care poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin pentru restabilirea ordinii publice colegilor din cadrul Poliţiei Timiş şi al Jandarmeriei Timiş.

În prezent, cele 12 persoane au înţeles necesitatea măsurilor dispuse, urmând a fi preluate de reprezentanţii DSP Timiş şi plasate într-un loc de carantină, mai menţionează sursa citată. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Alexandru Cojocaru)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …