Timiş: Amenzi pentru pasionaţii de drifturi zgomotoase, care tulbură liniştea pe timpul nopţii

Timiş: Amenzi pentru pasionaţii de drifturi zgomotoase, care tulbură liniştea pe timpul nopţii

Poliţiştii locali din Timişoara, împreună cu jandarmii, au aplicat 26 de sancţiuni în valoare de peste 16.000 de lei societăţilor care au organizat evenimente la care muzica a fost prea tare şi pasionaţilor de drifturi, care tulbură liniştea pe timpul nopţii, în cadrul unei acţiuni de amploare desfăşurată în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Misiunea a vizat prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de încălcare a normelor de convieţuire socială, a faptelor de tulburare, fără drept, a liniştii locuitorilor, dar şi pentru prevenirea şi combaterea poluării fonice prin folosirea autovehiculelor cu turarea motoarelor acestora şi efectuarea de manevre prin derapaje, întoarceri bruşte pe loc, accelerări şi frânări bruşte, arată un comunicat al Poliţiei Locale Timişoara, remis, luni, AGERPRES.

Au fost verificate 20 de societăţi comerciale, din care cinci au fost sancţionate pentru nerespectarea prevederilor privind nivelul de zgomot, dar şi pentru nerespectarea legislaţiei privind exerciţiile comerciale. Cinci conducători de motociclete sau autovehicule care s-au distrat turând motoarele au fost de asemenea sancţionaţi.

Numai luna aceasta au fost înregistrate 33 de sesizări de la cetăţeni pe linia tulburării liniştii publice pe timp de noapte de către firme sau persoane fizice care au dat muzica prea tare ori au turat motoarele pe străzile oraşului.

Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia celor care organizează evenimente sau sunt pasionaţi de drifturi să respecte legislaţia, deoarece acţiunile de acest gen vor fi organizate şi în perioada următoare, iar cei surprinşi încălcând actele normative în vigoare vor fi drastic sancţionaţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Armata Română își primenește aeronavele de luptă