Timiș: Cetățean sârb, arestat preventiv pentru călăuzirea a zeci de migranți

Timiș: Cetățean sârb, arestat preventiv pentru călăuzirea a zeci de migranți

Magistrații Tribunalului Timiș au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de un cetățean sârb care a călăuzit zeci de migranți asiatici, la frontiera sârbo-română, care voiau să ajungă în vestul Europei.

''Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Moravița, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliției Deta, au depistat în zona de competență 21 de cetățeni din Siria, Irak, Iran și Afganistan, călăuziți de un cetățean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Pe numele cetățeanului sârb a fost dispusă măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile'', a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Timișoara, Roxana Costache, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Depistarea migranților a avut loc în timpul unei acțiuni pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență, efectuată luni de polițiștii de frontieră timișoreni.

Astfel, în apropierea localității de frontieră Stamora Germană au fost depistate, ascunse în vegetația din zonă, 17 persoane, bărbați, femei și copii. În apropiere, polițiștii de frontieră au descoperit un microbuz cu numere de înmatriculare sârbești, staționat cu motorul pornit, în care se aflau ascunși alți 5 cetățeni străini. La vederea echipajului poliției de frontieră, șoferul microbuzului a încercat să fugă, fiind reținut imediat.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul era format din 13 bărbați, 2 femei și 6 minori, adulții având vârste cuprinse între 18 și 57 de ani, iar minorii între 1 și 13 ani.

Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Șoferul microbuzului, cetățeanul sârb Nikola J., în vârstă de 26 de ani, a intrat legal în țară și urma să preia migranții cu microbuzul pentru a-i transporta mai departe.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

De asemenea, au fost anunțate autoritățile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

AGERPRES / (AS — autor: Otilia Halunga, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...