Timiş: Cinci cetăţeni străini, opriţi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia

Trei cetăţeni străini au fost opriţi de poliţiştii de frontieră la graniţa cu Serbia în timp ce încercau să intre în ţară, iar alţi doi au fost prinşi în timp ce încercau să iasă din ţară, pe aceeaşi frontieră, a informat, vineri, un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Timişoara.

Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au observat şi interceptat trei persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii de frontieră Beba Veche. Poliţiştii au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi le-au condus la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

"În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt doi cetăţeni din Albania şi unul din Kosovo, cu vârste cuprinse între 20 şi 46 de ani, care au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei. Aceştia au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen", a precizat ITPF Timişoara.

Totodată, poliţiştii timişeni au depistat în apropierea localităţii Jimbolia două persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Serbia, acestea fiind preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări.

"În urma verificărilor s-a constatat că este vorba de un cetăţean din Irak în vârstă de 20 de ani şi unul din Palestina în vârstă de 25 de ani, ambii solicitanţi de azil pe teritoriul României. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Serbia, pentru a merge mai departe în alte state din Uniunea Europeană", a arătat sursa citată.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei doi cetăţeni din Albania si cetăţeanul din Kosovo, fiind anunţate autorităţile sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului şi punerea în aplicare a acordului de readmisie.

De asemenea, cei doi cetăţeni din Palestina şi Irak sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat fiind preluaţi de Centrul de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 O mare porcărie, dovada că Securitatea n-a murit! Torționarul disidentului Gheorghe Ursu face închisoare la do…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata