Timiş: Conducerea Spitalului Judeţean discută ''ideea'' transformării în spital regional, fără excluderea construirii unuia nou

Timiş: Conducerea Spitalului Judeţean discută ''ideea'' transformării în spital regional, fără excluderea construirii unuia nou

Consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean Timişoara va discuta în şedinţa de marţi ''ideea'' de a obţine statut de spital regional, prin hotărâre de guvern, fără a exclude construirea unui spital regional nou, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul unităţii sanitare, Raul Pătraşcu.

"Mâine se discută ideea de a obţine un statut de spital regional pentru spitalul judeţean. Nu ar fi o premieră în ţară, acest lucru s-a întâmplat deja cu Spitalul Judeţean Iaşi, care a primit statutul de spital regional, deşi acolo se construieşte unul regional. Acest lucru vrem să-l facem şi noi, pentru că ne deschide oportunităţi de dezvoltare şi finanţare consistentă pentru spital. Am avut discuţii la nivel de guvern despre această posibilitate, dar şi despre includerea Timişoarei pe lista de construire a unui spital regional separat, de la zero, în noul exerciţiu bugetar (UE - n.r.), care începe de anul viitor", a afirmat Raul Pătraşcu.

Potrivit acestuia, construirea unui spital regional nou ia câţiva ani, iar spitalul din Timişoara nu poate stagna, "având datoria faţă de pacienţi şi personalul medical de a evolua" şi ţinând cont de faptul că de peste 50 de ani Spitalul Judeţean Timişoara este de fapt unul regional, unde sunt trataţi numeroşi bolnavi din vestul ţării şi din alte zone.

"Având în vedere toate aceste aspecte, propunerea noastră este una justificată, fiind susţinută de toţi cei din cadrul spitalului, pentru că aduce beneficii tuturor. Propunerea fundamentată din şedinţa consiliului de administraţie al spitalului, de marţi, va fi înaintată Ministerului Sănătăţii şi Guvernului, care să emită o hotărâre de guvern în acest sens. Schimbarea de statut implică, la fel ca şi la spitalul din Iaşi, o finanţare mai bună de la Casa de Asigurări de Sănătate, prioritizarea pentru proiecte majore de investiţii pe infrastructură şi anume pentru secţiile noastre care şi-au dorit excelenţa pe parcursul zecilor de ani, dotarea cu aparatură sau chiar construirea de clădiri pentru crearea unor centre de excelenţă, care să trateze pacienţii la nivelul secolului în care ne aflăm", a detaliat managerul spitalului.

Pătraşcu a subliniat că atât în consiliul de administraţie, cât şi în întregul spital nu există opozanţi ai ideii de transformare în spital regional, "dimpotrivă, pentru că toată lumea beneficiază".

Timişoara a fost exclusă de fosta guvernare de pe lista cu primul lot de spitale regionale, care vor fi construite doar la Cluj, Iaşi şi Craiova. AGERPRES/(A - autor: Otilia Halunga, editor: Antonia Niţă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

5 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...