Timiş: Dispecer al serviciului 112, cercetat de procurori în cazul crimei de la Sânandrei, pentru netrimiterea echipajului la primul apel

Timiş: Dispecer al serviciului 112, cercetat de procurori în cazul crimei de la Sânandrei, pentru netrimiterea echipajului la primul apel

Un dispecer, poliţist al IPJ Timiş, este cercetat de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru neglijenţă în serviciu, deoarece nu a direcţionat, imediat după primul apel la numărul de urgenţă 112, un echipaj la locul crimei din localitatea Sânandrei, ci abia la al doilea apel, care a avut loc după şapte minute.

"În urma comiterii faptei, conducerea IPJ Timiş a declanşat verificări interne privind activităţile specifice desfăşurate ante şi post eveniment, dar şi cu privire la modul de acţiune a tuturor poliţiştilor de la momentul semnalării până la finalizarea cercetării la faţa locului", a declarat, joi, presei purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Aurora Voicilă.

Potrivit acesteia, în urma verificărilor s-a stabilit că, în urma primului apel la 112, nu a fost direcţionat un echipaj la faţa locului de către dispecer. Ulterior, la doilea apel, după şapte minute, a fost trimis un echipaj care a constatat omorul şi a identificat şi imobilizat autorul faptei.

La data de 21 februarie, conducerea IPJ Timiş a declanşat cercetarea prealabilă faţă de poliţist, totodată fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara cu privire a săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu, de către poliţist.

Magistraţii Tribunalului Timiş au dispus la 31 ianuarie arestarea preventivă a arădeanului care l-a ucis cu o drujbă pe un bărbat din localitatea timişeană Sânandrei, după ce procurorii Parchetului de pe lângă instanţa timişeană au decis începerea urmăririi penale a acestuia, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat cu premeditare şi violare de domiciliu.

Din primele cercetări efectuate în cauză rezultau indicii temeinice că în noaptea de 30 spre 31 ianuarie un bărbat s-a deplasat la imobilul din localitatea Sânandrei, în care locuia victima, cu scopul de a o ucide.

"Acesta a tăiat cu drujba uşa de la intrare, pătrunzând în interiorul locuinţei, unde victima se afla împreună cu cei doi copii minori. În acele momente victima s-a trezit din somn şi a încercat să scape, fugind în grădina din spatele imobilului, însă a fost urmărită de făptuitor, care a ajuns-o din urmă şi, folosind drujba, a ucis victima tăind-o în zona gâtului", a precizat Parchetul.

Autorul crimei şi-a recunoscut fapta, menţionând că victima şi agresorul erau rude, iar victima i-ar fi vândut un autoturism cu suma de 2.000 de euro, dar după ce a cumpărat maşina, arădeanul a observat defecţiuni şi a vrut să i-o înapoieze şi să îşi recupereze banii. Întrucât vânzătorul a refuzat să-i primească maşina şi să-i restituie banii, agresorul l-a ameninţat cu moartea de mai multe ori pe bărbatul de 44 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat