Timiş: ISU a fost sesizat că firma de deratizare a efectuat operaţiuni şi la o grădiniţă privată; 50 de copii au fost evacuaţi

Timiş: ISU a fost sesizat că firma de deratizare a efectuat operaţiuni şi la o grădiniţă privată; 50 de copii au fost evacuaţi

ISU Timiş a fost sesizat, marţi dimineaţa, de directoarea unei grădiniţe private din Timişoara că aceeaşi firmă care a făcut deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei a operat şi în grădiniţă în urmă cu o zi, astfel că la unitatea de educaţie a fost deplasată o echipă CBNR şi au fost evacuaţi aproape 50 de copii.

Potrivit reprezentanţilor ISU, au fost efectuate în imobilul grădiniţei măsurători, care nu au indicat prezenţa vreunei substanţe periculoase, însă au fost ventilate încăperile.

Directoarea grădiniţei s-a autosesizat după ce a aflat din presă numele firmei implicate în dosarul deratizării şi a constatat, după verificări, că este aceeaşi firmă cu cea care a efectuat dezinsecţia şi deratizarea şi în unitatea preşcolară.

"Azi dimineaţă, ISU Timiş a mai fost sesizat că la o grădiniţă privată, aceeaşi firmă a efectuat, luni dimineaţa, lucrări de dezinsecţie şi deratizare. Imediat ne-am deplasat cu echipa CBNR pe strada Munteniei 15, la sediul grădiniţei. Măsurătorile nu au indicat nicio substanţă, dar au fost evacuaţi aproape 50 de copii şi s-au ventilat toate spaţiile. Nu s-au identificat substanţe periculoase, iar activitatea didactică a fost reluată", a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, şeful ISU Timiş Lucian Mihoc.

În altă ordine de idei, el a precizat că de la ora 11,30 a început operaţiunea de decontaminare a imobilului de pe Vaida Voievod cu ventilarea spaţiilor, urmează decontaminarea cu substanţe, după care vor fi reluate măsurătorile. Deîndată ce va exista siguranţa că viaţa şi sănătatea blocatarilor nu sunt puse în pericol, li se va permite revenirea în locuinţe.

"Acum, în urma ventilării nu se mai înregistrează nicio valoare a acestor substanţe neuro-toxice indicate de aparatura noastră. Cu toate acestea, va intra personalul nostru specializat echipat corespunzător şi va trebui ridicat tot ceea ce înseamnă îmbrăcăminte, mâncare, pe care le vom neutraliza conform procedurilor noastre. Tot astăzi, continuăm cu imobilul de pe Mioriţa nr. 4 şi apoi cel de pe Mioriţa nr. 8. Ne bucurăm că numărul victimelor nu a mai crescut", a conchis şeful ISU Timiş, Lucian Mihoc. AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...