Timiş: O pasageră care a venit din Italia, cu probleme respiratorii - transportată de pe aeroport la spital, cu izoleta

Timiş: O pasageră care a venit din Italia, cu probleme respiratorii - transportată de pe aeroport la spital, cu izoleta

O pasageră care a sosit, sâmbătă, de la Tretino la Timişoara şi care a prezentat la triajul medical de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" tulburări respiratorii, a fost preluată direct cu izoleta şi transportată la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Timiş, Cornelia Bubatu.

"La evaluarea pe aeroport, femeia prezenta tuse şi tulburări respiratorii. Pe aeroport, ea a stat într-un spaţiu izolat de celelalte spaţii comune şi a ieşit pe circuitul separat, destinat călătorilor care vin din zonele cu risc. Avionul şi spaţiul în care s-a efectuat triajul medical au fost dezinfectate. Femeia a fost preluată cu izoleta şi transportată la spital, unde va rămâne internată", a afirmat Cornelia Bubatu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Victor Babeş", dr. Virgil Musta, a informat sâmbătă seara că în Departamentul coronavirus al unităţii medicale sunt internaţi, în acest moment, pacienta care a fost diagnosticată, vineri, cu COVID-19 şi două persoane care prezintă suspiciuni de infecţie, de la care s-au recoltat probe care vor fi prelucrate duminică dimineaţă.

"Este vorba despre o pacientă care s-a prezentat singură la spital şi o alta care a fost adusă de la aeroport, prezentând simptomatologie respiratorie", a declarat dr. Virgil Musta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…