Timiș: Percheziții într-un dosar privind accesarea ilegală de fonduri europene

Timiș: Percheziții într-un dosar privind accesarea ilegală de fonduri europene

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat, joi, trei percheziții pe raza județului Timiș, la sediile a două unități economice și al unei instituții publice, într-un caz ce vizează accesarea ilegală de fonduri europene. Prejudiciul cauzat este estimat la 120 000 de lei.

"Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, au efectuat, joi, trei percheziții pe raza județului Timiș, la persoane bănuite de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, într-un caz ce vizează accesarea ilegală de fonduri europene", arată un comunicat de presă al Poliției Timiș, remis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în fapt, în perioada 2011-2015, bănuiții, în calitate de reprezentanți a două unități economice, respectiv al unui cabinet veterinar, ar fi înființat și înregistrat două exploatații agricole cu ovine folosind documente false și, totodată, ar fi beneficiat de sume mari de bani acordate prin accesarea ilegală a fondurilor europene.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost creat un prejudiciu de aproximativ 120 000 de lei bugetului general al Comunităților Europene.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat mai multe înscrisuri în vederea probării activității infracționale a bănuiților.

AGERPRES/(AS — autor: Otilia Halunga, editor: Dănuț Pușcașu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...