Timiş: Peste 20 de migranţi asiatici, depistaţi când încercau să intre ilegal în România ajutaţi de doi români

Timiş: Peste 20 de migranţi asiatici, depistaţi când încercau să intre ilegal în România ajutaţi de doi români

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa au depistat, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, 21 de cetăţeni din Bangladesh şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România, fiind ajutaţi de doi cetăţeni români.

Poliţiştii de frontieră au oprit, luni, în localitatea Denta, un microbuz condus de un cetăţean român în vârstă de 19 ani. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, au fost depistate cele 21 de persoane străine care nu aveau documente de identitate asupra lor, arată un comunicat al Poliţiei de frontieră Timişoara remis, marţi, AGERPRES.

În timpul verificărilor preliminare, s-a stabilit că 15 dintre migranţi erau adulţi, iar şase, minori, toţi având vârste cuprinse între 16 şi 36 de ani. Străinii au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România pe jos, fiind preluaţi de către cetăţeanul român din apropierea graniţei cu statul vecin şi voiau să ajungă în vestul Europei, dar nu deţineau viză Schengen.

Totodată, în urma extinderii verificărilor, poliţiştii de frontieră au mai depistat un alt cetăţean român, în vârstă de 20 ani, care conducea un autoturism şi avea rolul de antemergător al microbuzului. În cadrul cercetărilor s-a mai constatat faptul că autoturismul antemergător avea aplicate plăcuţe de înmatriculare care aparţineau unui alt mijloc de transport.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii străini, respectiv de trafic de migranţi pentru conducătorul microbuzului, iar şoferul autoturismului antemergător este cercetat pentru complicitate la trafic de migranţi şi punere în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Cercetările sunt desfăşurate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Poliţia de Frontieră le reaminteşte cetăţenilor români şi străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situaţia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunţe echipajele Poliţiei de Frontieră, apelând numărul de telefon 021.9590, care funcţionează nonstop. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”