Timiş: Prefectul cere înţelegere de la Poliţie pentru cei cu maşini neînmatriculate în termenul de trei luni

Timiş: Prefectul cere înţelegere de la Poliţie pentru cei cu maşini neînmatriculate în termenul de trei luni

Prefectul judeţul Timiş, Mihai Ritivoiu, a declarat, miercuri, că a solicitat Poliţiei Timiş să manifeste înţelegere pentru cei care nu îşi înmatriculează maşina în termenul legal de până la trei luni, în condiţiile în care la Serviciul de Permise şi Înmatriculări perioada actuală de aşteptare depăşeşte 90 de zile.

El a subliniat că legea prevede acum amendarea celor care în termen de 90 de zile nu fac transferul de proprietate, iar în acest sens prefectul a primit numeroase sesizări de la cetăţeni.

Prefectul spune că a luat primele măsuri pentru degrevarea situaţiei, în cursul zilei de marţi fiind deschise două noi ghişee, fără programări, la Serviciul de Permise şi Înmatriculări. De asemenea, au fost angajate suplimentar alte cinci persoane, care acum sunt în faza de evaluare.

"Ar mai fi o soluţie, să aducem oameni din alte judeţe. În vara anului trecut a fost acţiunea procurorilor, s-a demarat urmărirea penală pentru nouă cadre de acolo. Dar majoritatea s-au întors la serviciu şi lucrează în continuare. Au mai fost şi concedii medicale. Există un deficit de cadre. E o situaţie grea, dar care cred că poate fi rezolvată", a mai declarat prefectul Mihai Ritivoiu. AGERPRES / (A - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”