Timiş: Preşedintele şi vicepreşedintele CJ, confirmaţi cu COVID-19; primarul Fritz, testat negativ

Timiş: Preşedintele şi vicepreşedintele CJ, confirmaţi cu COVID-19; primarul Fritz, testat negativ

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Alin Nica, şi vicepreşedintele Alexandru Proteasa au fost confirmaţi cu COVID-19 şi nu pot participa la evenimentul de lansare a Capitalei Culturale Europene Novi Sad 2022.

"Mă pregăteam să merg în Serbia, la lansarea Capitalei Europene a Culturii (oraşul Novi Sad, n.r.) pentru care a trebuit sa fac un test, pentru că la întoarcerea în ţară e nevoie de el, şi s-a dovedit că e pozitiv. În consecinţă, trebuie să mă izolez la domiciliu cinci zile. Am făcute trei doze de vaccin, aşa că după cinci zile voi repeta testul şi dacă e negativ pot să îmi reiau activitatea. Nu am simptome. E o formă uşoară de boală, asta datorită faptului că m-am vaccinat (...)", a declarat presei, joi, Alin Nica.

Vicepreşedintele CJ Alexandru Proteasa, care este şi el complet vaccinat, a fost testat pozitiv şi este asimptomatic.

Pe de altă parte, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, care a participat împreună cu Alin Nica, miercuri, la o conferinţă de presă, spune că a purtat permanent masca şi a respectat toate regulile de siguranţă, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare.

"Domnul primar a efectuat miercuri un test PCR la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraş şi la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraş va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieşit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineaţă, iar rezultatul a fost din nou negativ", a anunţat Biroul de presă al primăriei Municipiului Timişoara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”