Timiș: Primarul Robu a plătit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu s-a uitat în cutia poștală

Timiș: Primarul Robu a plătit o amendă de 5.000 de lei pentru că nu s-a uitat în cutia poștală

Primarul Nicolae Robu a plătit din propriul buzunar o amendă de 5.000 de lei, pentru o greșeală a arhitectului-șef al municipiului, din cauză că nu s-a uitat în cutia poștală la timp, ca să poată contesta amenda.

'Eu sunt imediat amendat. (...). Dacă a greșit arhitectul-șef, de ce să mă amendeze pe mine? Am luat 5.000 de lei amendă pentru că am făcut bine orașului, convingându-i pe cei de la NEPI să facă lucrări de peste două milioane de euro (o linie de tramvai, n.r.) și să doneze acele lucrări Primăriei Municipiului Timișoara, iar eu am plătit din propriul buzunar 5.000 de lei pentru că arhitectul-șef nu a cerut și un aviz de la Marele Stat Major', a declarat presei, marți, Nicolae Robu.

El a explicat că a plătit acea amendă personal și nici nu a putut-o contesta, întrucât expirase termenul când a găsit somația în cuția poștală.

'Din câte am înțeles, arhitectul-șef a scăpat de amendă, pentru că a câștigat în instanță, dar eu nu m-am așteptat să-mi vină o amendă acasă, în cutia poștală, unde eu nu mă uit foarte des și am depășit termenul de 15 zile în care puteam contesta. Este corect?', s-a plâns primarul.

Pentru amenda primită la începutul anului, edilul-șef consideră că vinovată este legea, întrucât nu era obligația lui să verifice lucrările respective. 'Sunt anomalii. Așa, este posibil să-ți vină zilnic amenzi ție, ca primar, pentru că tu ești în vârful piramidei, dar atunci de ce mai există un întreg aparat, nu pentru ca să aibă responsabilități? Dacă eu aș fi dat dispoziția să se încalce anumite cerințe legale, regulamentare, desigur, m-aș fi făcut vinovat, dar eu nu am cerut niciodată nimănui să încalce legea', a explicat Robu.

NEPI și-a luat angajamentul să construiască din bugetul propriu o linie de tramvai care să facă legătura între cel mai apropiat cartier și supermarketul său, dar o lege din 2015 nu mai permite construirea de linii de tramvai fără aviz de la Marele Stat Major.

'A fost o scăpare a arhitectului-șef prin prisma legii. Chiar dacă ceea ce s-a făcut a fost în interesul Timișoarei și al timișorenilor, adică o linie de tramvai făcută cadou orașului, totuși trebuie respectată legea', spunea Nicolae Robu, când a primit amenda.

AGERPRES / (A, AS — autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, e țiitoarea...

2 Așa o fi?

3 Noile scenarii de la Washington cu invadarea Ucrainei de către Rusia

4 Țiitoarea lui Dragnea, audiată la DNA! / Ăsta să fie motivul despărțirii de fațadă?

5 VIDEO Priviți! Imagini de ultima oră cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina