Timiş: Scade numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi; uşoară creştere a noilor infectări

Timiş: Scade numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi; uşoară creştere a noilor infectări

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, vineri, continuarea trendului descendent al ratei de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului şi al municipiului Timişoara, cu o uşoară creştere a noilor cazuri pozitive confirmate, în timp ce numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi scade.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 121 de noi infectări cu SARS-CoV-2 (faţă de 113 confirmate joi), din care 16 sunt minori (faţă de 21), două cadre medicale (faţă de unul, ieri) şi 64 în Timişoara (faţă de 47 confirmaţi anterior).

Rata de contaminare a scăzut la 2,94 la mia de locuitori, pe judeţ, şi la 3,4 la mie în Timişoara, cea mai ridicată fiind în comuna Pişchia, care a urcat la 8,69 la mie faţă de 7,79 raportată anterior.

În spitalele din judeţ sunt 308 bolnavi cu patologie COVID-19 şi suspecţi internaţi, iar 55 sunt în secţiile ATI. S-a înregistrat un deces.

Se menţin cele patru focare active COVID-19, cu 44 de subiecţi sub supraveghere epidemiologică.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 2.292 de doze de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, iar 300.326 de persoane sunt imunizate cu schemă completă. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro