Timiş: Scade numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi; uşoară creştere a noilor infectări

Timiş: Scade numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi; uşoară creştere a noilor infectări

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, vineri, continuarea trendului descendent al ratei de infectare cu SARS-CoV-2 la nivelul judeţului şi al municipiului Timişoara, cu o uşoară creştere a noilor cazuri pozitive confirmate, în timp ce numărul bolnavilor cu COVID-19 internaţi scade.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 121 de noi infectări cu SARS-CoV-2 (faţă de 113 confirmate joi), din care 16 sunt minori (faţă de 21), două cadre medicale (faţă de unul, ieri) şi 64 în Timişoara (faţă de 47 confirmaţi anterior).

Rata de contaminare a scăzut la 2,94 la mia de locuitori, pe judeţ, şi la 3,4 la mie în Timişoara, cea mai ridicată fiind în comuna Pişchia, care a urcat la 8,69 la mie faţă de 7,79 raportată anterior.

În spitalele din judeţ sunt 308 bolnavi cu patologie COVID-19 şi suspecţi internaţi, iar 55 sunt în secţiile ATI. S-a înregistrat un deces.

Se menţin cele patru focare active COVID-19, cu 44 de subiecţi sub supraveghere epidemiologică.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 2.292 de doze de vaccinuri împotriva virusului SARS-CoV-2, iar 300.326 de persoane sunt imunizate cu schemă completă. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Dragnea, gest de interlop. În noaptea nunții fiului său, „încins” de o melodie a lui Salam, a scos ceasul de la mână și i l-a dat manelistului...