Timiş: Şofer clujean, cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat că transporta 32 de indieni

Timiş: Şofer clujean, cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat că transporta 32 de indieni

Un bărbat din judeţul Cluj este cercetat pentru trafic de migranţi, după ce a fost depistat, în trafic, de poliţiştii de frontieră din Sectorul Sânnicolau Mare, în timp ce transporta într-un microbuz 32 de migranţi ilegali, cetăţeni din India.

Aceştia au încercat să intre ilegal în România, din Serbia şi au fost depistaţi în apropierea frontierei cu ţara vecină, când se îmbarcau într-un microbuz condus de un cetăţean român, care urma să-i transporte în Timişoara, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara, remis, miercuri, AGERPRES.

Ei au fost depistaţi în timpul unei acţiuni privind combaterea traficului de migranţi în zona de frontieră, când poliţiştii au observat pe DN59F un microbuz, înmatriculat în judeţul Hunedoara, care staţiona între localităţile timişene Dudeştii Vechi şi Sânnicolau Mare.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări asupra mijlocului de transport şi au constatat că acesta era condus de un cetăţean român, iar în interiorul compartimentului marfă se aflau 32 de cetăţeni străini. Aceştia şi şoferul microbuzului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, cu vârste cuprinse între 18 şi 43 de ani, care au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Vestul Europei.

Şoferul microbuzului, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza judeţului Cluj, a menţionat că a preluat grupul de migranţi din apropierea frontierei cu Serbia şi urma să-i transporte în municipiul Timişoara.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii străini, respectiv trafic de migranţi faţă de şoferul mijlocului de transport. AGERPRES / (AS - autor: Otilia Halunga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cruzime fără margini a comandanților ruși

2 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

3 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Ursul-fantomă din Iași „rupe internetul”