Timiş: Un nou focar COVID-19, la o firmă din Jimbolia

Timiş: Un nou focar COVID-19, la o firmă din Jimbolia

Un nou focar COVID-19 a apărut în judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, la o firmă din Jimbolia, unde cinci persoane au fost testate pozitiv, în timp ce două cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

În cele 11 focare active sunt 180 de persoane cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 257 noi cazuri de COVID-19, dintre care 129 în Timişoara, şi s-a înregistrat un deces.

Miercuri dimineaţă, în spitale erau 331 de bolnavi internaţi cu noul coronavirus, faţă de 319 raportaţi anterior, din care 57 sunt în ATI.

Rata de infectare în Timişoara a ajuns la 4,29 la mia de locuitori, cele mai ridicate rate menţinându-se la Parţa (9,84) şi Şag (10,66).

DSP Timiş a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.883 vaccinuri (90 Moderna), din care 659 în cadrul primei etape, iar 1.224 de doze în cadrul celei de-a doua etape. Din acestea, 1.771 sunt doze de rapel.

De la începutul campaniei, în Timiş s-au administrat 39.216 de doze de vaccin anti-COVID-19 şi s-au înregistrat 93 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, precum durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis la o persoană hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor remis, greaţă şi vomă, ageuzie şi anosmie remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat, amorţeli faciale şi furnicături, ambele remise în cele 15 minute de supraveghere postvaccinală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 VIDEO „Nu putem cuceri orașe mari” / Din nou un analist militar spune adevărul la televiziunile rusești