Timiş: Un nou focar COVID-19, la o firmă din Jimbolia

Timiş: Un nou focar COVID-19, la o firmă din Jimbolia

Un nou focar COVID-19 a apărut în judeţul Timiş, în ultimele 24 de ore, la o firmă din Jimbolia, unde cinci persoane au fost testate pozitiv, în timp ce două cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2, a anunţat, miercuri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

În cele 11 focare active sunt 180 de persoane cu noul coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 257 noi cazuri de COVID-19, dintre care 129 în Timişoara, şi s-a înregistrat un deces.

Miercuri dimineaţă, în spitale erau 331 de bolnavi internaţi cu noul coronavirus, faţă de 319 raportaţi anterior, din care 57 sunt în ATI.

Rata de infectare în Timişoara a ajuns la 4,29 la mia de locuitori, cele mai ridicate rate menţinându-se la Parţa (9,84) şi Şag (10,66).

DSP Timiş a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.883 vaccinuri (90 Moderna), din care 659 în cadrul primei etape, iar 1.224 de doze în cadrul celei de-a doua etape. Din acestea, 1.771 sunt doze de rapel.

De la începutul campaniei, în Timiş s-au administrat 39.216 de doze de vaccin anti-COVID-19 şi s-au înregistrat 93 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, precum durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis la o persoană hipertensivă şi anxioasă, febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor remis, greaţă şi vomă, ageuzie şi anosmie remise după patru zile, reacţie de tip anafilactic tratată de la primele semne şi care s-a remis imediat, amorţeli faciale şi furnicături, ambele remise în cele 15 minute de supraveghere postvaccinală. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

3 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …