Timiș: Un nou lot de migranți din țări orientale, prinși încercând să treacă ilegal în România

Timiș: Un nou lot de migranți din țări orientale, prinși încercând să treacă ilegal în România

Șapte cetățeni din Libia, Siria și Pakistan au fost opriți, la frontiera cu Serbia, de polițiștii de frontieră din zona Oravița, când încercau să intre ilegal în România, din Serbia, cu intenția de a ajunge apoi în țările vestice.

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro

''În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oravița au declanșat mai multe acțiuni specifice pe linia combaterii migrației ilegale, în urma cărora au depistat, pe direcția localităților de frontieră Grădinari și Mercina, 7 cetățeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul țării'', arată un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Timișoara, remis, marți, AGERPRES.

Potrivit comunicatului, persoanele în cauză, care nu își justificau prezența în zonă, au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră Oravița pentru cercetări. Astfel s-a stabilit că patru dintre aceștia sunt cetățeni pakistanezi, doi sirieni, iar un altul este libanez, toți bărbați, având vârste cuprinse între 18 și 53 de ani. Ei au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge în țări din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legale ce se impun. Totodată, vor fi anunțate autoritățile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentelor și punerii în aplicare a acordului de readmisie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...