Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Timiş: Un nou tip de incident semnalat de jandarmi - proteste organizate pe reţelele de socializare împotriva profesorilor

Unele unităţi şcolare din judeţul Timiş s-au confruntat în anul şcolar 2018-2019 cu un nou tip de protest, organizat pe reţelele de socializare împotriva profesorilor şi a prevederilor regulamentelor de ordine interioară, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

Reprezentanţii IJJ Timiş au precizat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că a fost vorba despre proteste care vizau interdicţia de a părăsi incinta şcolii în timpul orelor de curs. Celor nemulţumiţi li s-a atras atenţia că persoanele din conducerea instituţiei şcolare răspund pentru siguranţa şi integritatea elevilor şi că nu pot fi încălcate prevederile exprese ale ordinului Ministerului Educaţiei referitoare la acest aspect.

Potrivit IJJ Timiş, deşi fenomenul infracţional a cunoscut o scădere semnificativă în incinta şi în apropierea instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, din analiza activităţii desfăşurate a reieşit necesitatea adaptării dispozitivelor de ordine publică din zona şcolilor, dar şi dezvoltarea unor programe de prevenire la nivel local, în funcţie de necesităţile fiecărei unităţi şcolare în parte.

Pe parcursul semestrului al doilea al anului şcolar 2018 - 2019, IJJ Timiş a asigurat măsuri de ordine la 12 instituţii de învăţământ din Timişoara şi din judeţ, urmărindu-se prevenirea şi combaterea consumului de produse din tutun şi de substanţe cu efect psihotrop, dar şi a violenţei şi agresivităţii verbale şi fizice în mediul şcolar.

Pe parcursul întregului an şcolar, IJJ Timiş a desfăşurat 47 de activităţi de prevenire. Au fost descoperiţi şi sancţionaţi contravenţional mai mulţi elevi, aplicându-se 24 de avertismente scrise şi 49 de amenzi în valoare de 5.250 de lei, dar nu s-au constatat fapte de natură penală.

Pentru clasele a XI-a şi a XII-a s-a pus accentul pe prevenirea comiterii de fapte antisociale prevăzute de Codul penal, precum infracţiunile de furt, tâlhărie, lovire sau alte violenţe, fapte privind libertatea şi integritatea sexuală, deţinerea şi consumul de substanţe interzise cu efect psihoactiv.

De asemenea, jandarmii au constatat lipsa sistemelor de supraveghere şi a personalului specializat pentru controlul accesului la unele instituţii de învăţământ, slaba pregătire a personalului specializat şi neîndeplinirea atribuţiilor specifice privind accesul în instituţii, dar şi nerespectarea regulamentelor de ordine interioară referitor la accesul în instituţie sau interzicerea fumatului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

2 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

3 Semn NEGRU pentru Mafia PSD! Ce atribuții va avea Kovesi în calitate de procuror-șef european

4 Imaginea Mafiei PSD! Detalii-ȘOC despre ÎMPRUMUTURILE Rovanei Plumb! Oameni buni, acești infractori au ÎNGROPA…

5 HOPA! Cu o zi înainte de plecarea în SUA, Dăncilă modifică Legea Dragnea / Vâlcov pentru gazele din Marea Neagră…

recomandări

Te ia DNA: VOCHITOIU HARALAMBIE

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă