Timiş: Un nou tip de incident semnalat de jandarmi - proteste organizate pe reţelele de socializare împotriva profesorilor

Unele unităţi şcolare din judeţul Timiş s-au confruntat în anul şcolar 2018-2019 cu un nou tip de protest, organizat pe reţelele de socializare împotriva profesorilor şi a prevederilor regulamentelor de ordine interioară, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

Reprezentanţii IJJ Timiş au precizat miercuri, în şedinţa Colegiului Prefectural, că a fost vorba despre proteste care vizau interdicţia de a părăsi incinta şcolii în timpul orelor de curs. Celor nemulţumiţi li s-a atras atenţia că persoanele din conducerea instituţiei şcolare răspund pentru siguranţa şi integritatea elevilor şi că nu pot fi încălcate prevederile exprese ale ordinului Ministerului Educaţiei referitoare la acest aspect.

Potrivit IJJ Timiş, deşi fenomenul infracţional a cunoscut o scădere semnificativă în incinta şi în apropierea instituţiilor de învăţământ preuniversitar din judeţ, din analiza activităţii desfăşurate a reieşit necesitatea adaptării dispozitivelor de ordine publică din zona şcolilor, dar şi dezvoltarea unor programe de prevenire la nivel local, în funcţie de necesităţile fiecărei unităţi şcolare în parte.

Pe parcursul semestrului al doilea al anului şcolar 2018 - 2019, IJJ Timiş a asigurat măsuri de ordine la 12 instituţii de învăţământ din Timişoara şi din judeţ, urmărindu-se prevenirea şi combaterea consumului de produse din tutun şi de substanţe cu efect psihotrop, dar şi a violenţei şi agresivităţii verbale şi fizice în mediul şcolar.

Pe parcursul întregului an şcolar, IJJ Timiş a desfăşurat 47 de activităţi de prevenire. Au fost descoperiţi şi sancţionaţi contravenţional mai mulţi elevi, aplicându-se 24 de avertismente scrise şi 49 de amenzi în valoare de 5.250 de lei, dar nu s-au constatat fapte de natură penală.

Pentru clasele a XI-a şi a XII-a s-a pus accentul pe prevenirea comiterii de fapte antisociale prevăzute de Codul penal, precum infracţiunile de furt, tâlhărie, lovire sau alte violenţe, fapte privind libertatea şi integritatea sexuală, deţinerea şi consumul de substanţe interzise cu efect psihoactiv.

De asemenea, jandarmii au constatat lipsa sistemelor de supraveghere şi a personalului specializat pentru controlul accesului la unele instituţii de învăţământ, slaba pregătire a personalului specializat şi neîndeplinirea atribuţiilor specifice privind accesul în instituţii, dar şi nerespectarea regulamentelor de ordine interioară referitor la accesul în instituţie sau interzicerea fumatului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Senator PSD, fost ministru în Guvernul Dăncilă, își bătea nevasta cu pumnii în burtă

2 Ți se face silă / O procuroare PSD din Oravița a dat în judecată statul pentru diurna primită în weekend și în c…

3 Mafia PSD / RISE Project anunță că lui Codrin Ștefănescu i-a intrat în conturi și ultima tranșă din tunul de 2 m…

4 Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă și a lui Victor Ponta, surprinsă când vindea petarde la tarabă / Ăștia au îm…

5 Orban se răzbună pe președinte? Declarații despre pensii și alocații care îngroapă electoral PNL! Cîțu, fraier…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!