Tinerii refuză Armata Rusiei/„S-a observat că mulţi dintre aceşti noi recruţi erau bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi”

Tinerii refuză Armata Rusiei/„S-a observat că mulţi dintre aceşti noi recruţi erau bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi”

La mai bine de jumătate de an de când a lansat invazia în Ucraina, Rusia are probleme cu recrutarea, apelând la voluntari pe care îi caută chiar și în închisori, iar de cele mai multe ori noii recruți sunt „bătrâni şi prost pregătiţi", a declarat luni un înalt oficial al Pentagonului, potrivit AFP, citat de news.ro.

Soldați ruși la un depozit de muniție din CrimeeaFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută să fie mărită puterea armatei ruse cu 10%, sau aproximativ 137.000 de soldaţi până în ianuarie 2023.

Dar "este puţin probabil ca acest efort să aibă succes", a declarat reporterilor oficialul, sub protecția anonimatul, explicând că armata rusă s-a străduit să-şi atingă obiectivele de recrutare.

Statele Unite estimează că puterea armatei ruse a fost cu 150.000 mai mică faţă de obiectivul declarat de un milion de oameni în februarie 2022, înainte de invazia Ucrainei.

De atunci, Rusia a încercat să trimită mai degrabă soldaţi de carieră pe front decât recruţi, dar conflictul este costisitor din punct de vedere al resurselor umane şi materiale.

Noii recruți nu vor întări armata Rusiei

"Rusia a început deja să recruteze mai mulţi pentru a forma cel puţin un batalion de voluntari per district şi pentru a forma un corp al treilea de armată", a spus oficialul.

"Au făcut acest lucru prin eliminarea limitei de vârstă pentru noii recruţi şi, de asemenea, prin recrutarea prizonierilor".

"S-a observat că mulţi dintre aceşti noi recruţi erau bătrâni, în stare proastă şi slab pregătiţi”, a concluzionat el.

"Toate acestea sugerează că noii recruţi pe care Rusia îi poate atrage până la sfârşitul anului nu vor întări puterea de luptă a ţării".

Rușii se tem de o mobilizare generală

După ce nu au reuşit să cucerească Kievul la începutul intervenţiei, forţele ruse îşi concentrează acum eforturile în estul şi sudul Ucrainei, unde fronturile s-au mişcat puţin în ultimele săptămâni.

Kremlinul nu a procedat până acum la o mobilizare generală, măsură de care se tem mulţi ruşi.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /