Titlurile din presa britanică au oscilat după Brexit între ''Glorios'' şi ''Şi acum?''

Titlurile din presa britanică au oscilat după Brexit între ''Glorios'' şi ''Şi acum?''

Entuziaste sau nemulţumite, jurnalele britanice au făcut Brexit-ului o primire divizată, după imaginea ţării în această problemă, relatează sâmbătă France Presse.

"Punct de plecare: Regatul Unit părăseşte UE", titrează The Times pentru a descrie situaţia din ţară, care va declanşa negocieri pentru stabilirea de noi relaţii cu blocul european, dar şi cu ţări terţe de prim rang precum SUA.

Tabloidul Daily Express salută un "Nou Regat Unit glorios", după ce ţara a părăsit oficial UE după 47 de ani de mariaj agitat şi trei amânări ale Brexit-ului.

"Brexit-ul s-a făcut", îşi exprimă la rândul său satisfacţia pe site-ul său de internet tabloidul Daily Mail, în timp ce Daily Telegraph - pro-Brexit şi pro-Boris Johnson - detaliază planurile premierului de a impune controale vamale pentru produsele europene şi salută reuşita într-un editorial: "Bine jucat popor britanic, în sfârşit afară".

Mai multe ziare s-au întrebat însă cu scepticism ce va urma, reflectând diviziunea din ţară după referendumul din 2016, câştigat de tabăra "leave" cu 52%.

"Emoţiile împărţite din ziua Brexit-ului arată că Regatul Unit nu este în largul său", scrie The Guardian.

"Şi acum?", se întreabă pe prima pagină cotidianul gratuit "i".

Daily Record, tabloid scoţian, ia în derâdere moneda de 50 de pence bătută cu ocazia Brexit-ului, înlocuind "pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile" cu "izolat, mai slab şi divizat". Scoţia a votat masiv împotriva Brexit-ului, reaminteşte AFP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”