Titlurile din presa britanică au oscilat după Brexit între ''Glorios'' şi ''Şi acum?''

Titlurile din presa britanică au oscilat după Brexit între ''Glorios'' şi ''Şi acum?''

Entuziaste sau nemulţumite, jurnalele britanice au făcut Brexit-ului o primire divizată, după imaginea ţării în această problemă, relatează sâmbătă France Presse.

"Punct de plecare: Regatul Unit părăseşte UE", titrează The Times pentru a descrie situaţia din ţară, care va declanşa negocieri pentru stabilirea de noi relaţii cu blocul european, dar şi cu ţări terţe de prim rang precum SUA.

Tabloidul Daily Express salută un "Nou Regat Unit glorios", după ce ţara a părăsit oficial UE după 47 de ani de mariaj agitat şi trei amânări ale Brexit-ului.

"Brexit-ul s-a făcut", îşi exprimă la rândul său satisfacţia pe site-ul său de internet tabloidul Daily Mail, în timp ce Daily Telegraph - pro-Brexit şi pro-Boris Johnson - detaliază planurile premierului de a impune controale vamale pentru produsele europene şi salută reuşita într-un editorial: "Bine jucat popor britanic, în sfârşit afară".

Mai multe ziare s-au întrebat însă cu scepticism ce va urma, reflectând diviziunea din ţară după referendumul din 2016, câştigat de tabăra "leave" cu 52%.

"Emoţiile împărţite din ziua Brexit-ului arată că Regatul Unit nu este în largul său", scrie The Guardian.

"Şi acum?", se întreabă pe prima pagină cotidianul gratuit "i".

Daily Record, tabloid scoţian, ia în derâdere moneda de 50 de pence bătută cu ocazia Brexit-ului, înlocuind "pace, prosperitate şi prietenie cu toate naţiunile" cu "izolat, mai slab şi divizat". Scoţia a votat masiv împotriva Brexit-ului, reaminteşte AFP.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

2 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

3 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

4 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”

5 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”