Toader a pierdut la scor funcția de rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași

Toader a pierdut la scor funcția de rector al Universității „Al. I. Cuza” din Iași

Liviu George Maha a fost ales noul rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor pentru această funcție desfășurat luni, devansându-l pe actualul rector Tudorel Toader, cu 487 de voturi la 233.

Tudorel ToaderFoto: Inquam Photos / Casian Mitu
  • Potrivit Ziarul de Iași , în cele 12 ore de votare, la urnele UAIC s-au prezentat 741 de alegători (reprezentând 87,7%) din 844, câți aveau drept de vot (profesorii angajați ai universității, alături de cercetători și de studenții reprezentanți în structurile de conducere, consilii ale facultăților și Senat).
  • Liviu Maha a obţinut 487 dintre acestea, iar Tudorel Toader a primit 233 voturi. 19 de voturi au fost anulate, iar două buletine au fost albe.

​Liviu Maha este profesor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul UAIC.

Tudorel Toader, aflat la conducerea Universităţii ieşene „Alexandru Ioan Cuza” din 2016, fost ministru al Justiției în guvernele PSD, a candidat pentru un al treilea mandat.

Și pe 12 martie, când s-a desfășurat primul tur al alegerilor pentru șefia universității, pe primul loc s-a clasat prof. dr. Liviu Maha, cu 222 de voturi obținute, urmat de Tudorel Toader, care a obținut 190 de voturi.

Alegerile universitare, prin care comunitățile academice își aleg conducerea, care au început încă de la finalul anului 2023 în unele universități, nu au adus schimbări atunci când vorbim despre funcțiile de rectori, cea mai importantă funcție din orice universitate. În cazul a patru universități (din Alba Iulia, Timișoara, Brașov și Târgu Mureș), rectorii în funcție au fost aleși pentru al patrulea mandat.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?