Toader: Am cerut CSM să organizeze şedinţă de avizare a OUG privind IJ; mi-a spus că nu se poate întruni cvorumul

Toader: Am cerut CSM să organizeze şedinţă de avizare a OUG privind IJ; mi-a spus că nu se poate întruni cvorumul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat joi că a cerut în două rânduri Consiliului Superior al Magistraturii să organizeze o şedinţă de plen pentru avizarea ordonanţei de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare, iar aceştia i-ar fi răspuns că nu se poate întruni cvorumul.

"Întrebaţi CSM-ul, care mi-a dat în scris că nu putem întruni cvorumul pentru a ţine şedinţă de plen, ceea ce înseamnă că i-am întrebat. Şi i-am întrebat chiar în două rânduri şi am primit scris: nu putem avea cvorum pentru şedinţă de plen să dăm avizul", a declarat Tudorel Toader, la Ministerul Justiţiei.

Mai mulţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au trimis o scrisoare Avocatului Poporului prin care îi solicită acestuia să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţa de urgenţă care reglementează conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare.

Cei şapte membri semnatari ai scrisorii consideră că există riscul ca ordonanţa să fie declarată neconstituţională "cu consecinţa compromiterii unor anchete disciplinare vizând magistraţi sau a altor tipuri de verificări şi controale ce ţin de competenţa Inspecţiei Judiciare".

Pe 6 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind completarea articolului 67 din Legea 317/2004 privind CSM, pentru asigurarea interimatului conducerii Inspecţiei Judiciare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…