Toader către Ghena, despre avizarea proiectului privind legile justiției: Dialogul îl purtați cu comisia specială

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a spus, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), președintei Consiliului, Mariana Ghena, că dialogul cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției va trebui să fie purtat cu comisia specială parlamentară care a preluat inițiativa.

Ghena l-a întrebat pe ministrul Justiției care sunt pașii de urmat după preluarea proiectului de către comisia specială și dacă aceasta va trimite proiectul spre avizare către CSM, Toader răspunzând că dialogul se va purta cu comisia.

"Repet și vreau să se rețină următorul aspect, că nu eu am avut inițiativa să mă duc la comisia specială, să bat la ușă "bună ziua, vin să vă predau proiectul", pentru că legea 24 și nicio normă de tehnică legislativă nu ar fi permis așa ceva. (...) Din punctul meu de vedere, ca ministru, proiectul de lege este finalizat. Eu am dat curs, ceea ce nimeni nu poate refuza în țara asta, invitației unei comisii special constituite. (...) Din momentul în care membrii comisiei parlamentare au preluat ca inițiativă, mai departe dialogul îl purtați cu comisia de pe poziția CSM, după cum tot cu comisia voi purta și eu dialogul de pe poziția ministrului Justiției, a Ministerului Justiției și voi da curs și voi fi prezent la toate ședințele. Dvs, ca președintă a CSM, nu cred că trebuie să mă întrebați pe mine ce părere am", a spus Toader.

El a fost întrerupt de Ghena, care i-a spus că l-a întrebat în calitate de specialist, ministrul mulțumindu-i pentru apreciere.

"Informal, dvs. ne-ați dat un alt răspuns. (...) Răspunsul pe care eu informal l-am înțeles a fost acela că acest proiect ar trebui să fie înaintat de către comisia specială CSM, supus consultării corpului de magistrați și într-un final supus procedurii de avizare de către plenul CSM", a afirmat Ghena.

În replică, Toader a arătat că sunt valabile ambele răspunsuri, cel formal și cel informal.

"În alți termeni, eu am declinat răspunsul spunând că dialogați cu comisia specială, dvs. ați formulat răspunsul și eu doar rămâne să spun că așa este. Rămâne valabil ceea ce v-am spus informal, rămâne valabil și ceea ce v-am spus și formal", a afirmat ministrul Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Florin Marin)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: Marilena Bogheanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea