Toader către Ghena, despre avizarea proiectului privind legile justiției: Dialogul îl purtați cu comisia specială

Toader către Ghena, despre avizarea proiectului privind legile justiției: Dialogul îl purtați cu comisia specială

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a spus, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), președintei Consiliului, Mariana Ghena, că dialogul cu privire la proiectul de modificare a legilor justiției va trebui să fie purtat cu comisia specială parlamentară care a preluat inițiativa.

Ghena l-a întrebat pe ministrul Justiției care sunt pașii de urmat după preluarea proiectului de către comisia specială și dacă aceasta va trimite proiectul spre avizare către CSM, Toader răspunzând că dialogul se va purta cu comisia.

"Repet și vreau să se rețină următorul aspect, că nu eu am avut inițiativa să mă duc la comisia specială, să bat la ușă "bună ziua, vin să vă predau proiectul", pentru că legea 24 și nicio normă de tehnică legislativă nu ar fi permis așa ceva. (...) Din punctul meu de vedere, ca ministru, proiectul de lege este finalizat. Eu am dat curs, ceea ce nimeni nu poate refuza în țara asta, invitației unei comisii special constituite. (...) Din momentul în care membrii comisiei parlamentare au preluat ca inițiativă, mai departe dialogul îl purtați cu comisia de pe poziția CSM, după cum tot cu comisia voi purta și eu dialogul de pe poziția ministrului Justiției, a Ministerului Justiției și voi da curs și voi fi prezent la toate ședințele. Dvs, ca președintă a CSM, nu cred că trebuie să mă întrebați pe mine ce părere am", a spus Toader.

El a fost întrerupt de Ghena, care i-a spus că l-a întrebat în calitate de specialist, ministrul mulțumindu-i pentru apreciere.

"Informal, dvs. ne-ați dat un alt răspuns. (...) Răspunsul pe care eu informal l-am înțeles a fost acela că acest proiect ar trebui să fie înaintat de către comisia specială CSM, supus consultării corpului de magistrați și într-un final supus procedurii de avizare de către plenul CSM", a afirmat Ghena.

În replică, Toader a arătat că sunt valabile ambele răspunsuri, cel formal și cel informal.

"În alți termeni, eu am declinat răspunsul spunând că dialogați cu comisia specială, dvs. ați formulat răspunsul și eu doar rămâne să spun că așa este. Rămâne valabil ceea ce v-am spus informal, rămâne valabil și ceea ce v-am spus și formal", a afirmat ministrul Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Anamaria Toma, editor: Florin Marin)


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”