Toader către şeful PG: Deplasările dvs au costat frumoasa sumă de 500.000 euro/Lazăr: E o exagerare; trebuia să trimit pe altcineva?

Toader către şeful PG: Deplasările dvs au costat frumoasa sumă de 500.000 euro/Lazăr: E o exagerare; trebuia să trimit pe altcineva?

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, l-a întrebat pe Augustin Lazăr dacă deplasările efectuate pe perioada mandatului său de procuror general al României au costat Ministerul Public suma de 500.000 de euro şi a precizat că va verifica ''oficial'' aceste informaţii.

"Mi-aţi prezentat aici şi în raportul dumneavoastră semnele recunoaşterii internaţionale: că aţi fost invitat, că aţi fost invitat... Întrebarea este aşa: Dacă aveţi o evidenţă a tuturor deplasărilor (...), cineva îmi spune - şi voi verifica oficial - faptul că toate aceste deplasări pe perioada mandatului dumneavoastră au costat Ministerul Public o frumoasă sumă de 500.000 de euro. Este adevărat?", l-a întrebat Tudorel Toader pe Augustin Lazăr la interviul susţinut miercuri la MJ de procurorul general care candidează pentru un al doilea mandat la şefia PÎCCJ.

Augustin Lazăr a răspuns că este vorba despre "o exagerare".

"Eu cred că este o exagerare şi ştiu că noi am comunicat la un post de televiziune care sunt deplasările. Procurorul general, după cum prevede legea, reprezintă Ministerul Public. Procurorul general, dacă reprezintă MP, se deplasează acolo unde Ministerul Public este invitat şi prezintă, face expuneri pe temele pe care a fost solicitat, face schimb de experienţe. (...) Este invitat nu pentru beneficiul lui personal, ci este o onoare a MP, dacă are cu cine să facă schimb de bune practici. (...) Dacă cei care au denunţat această chestiune îmi arată o singură deplasare în care procurorul general nu a făcut o expunere acolo unde a fost, arătând experienţa României şi capacitatea României de a gestiona, inclusiv în contextul preşedinţiei (n.r. - Consiliului UE), atunci vă dau dreptate", a spus Lazăr.

El a întrebat retoric dacă ar fi trebuit să trimită pe altcineva în acele deplasări.

La finalul interviului, Lazăr le-a spus jurnaliştilor că toate datele privind deplasările sale sunt publice, ministrul Justiţiei neavând ce să mai verifice.

"Dar astea sunt publice, ce să mai verifice? Sunt pe site, sunt în regulă, unde a fost invitat procurorul general acolo s-a prezentat ca reprezentant al Ministerului Public, nu putea trimite pe altcineva. Procurorul general a fost mândru să reprezinte un Minister Public care are bune practici de combatere a corupţiei, a criminalităţii organizate, a protecţiei patrimoniului cultural şi de fiecare dată procurorul general a avut ce spune, a făcut schimb de bune practici cu cei care se aflau la acea conferinţă, încât Ministerul Public are o vizibilitate şi o recunoaştere internaţională", a afirmat Lazăr. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...