Toader, despre cazul Lazăr: Vom sesiza CCR din nou; astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue

Toader, despre cazul Lazăr: Vom sesiza CCR din nou; astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni seara că va sesiza Curtea Constituţională dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge cererea de revocare din funcţie a procurorului general Augustin Lazăr, susţinând că "astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue".

"Ştiu şi eu că preşedintele se declară mulţumit de activitatea procurorului general. Niciunul dintre noi nu ştie căror fapte li se datorează mulţumirea preşedintelui. Cred că dânsul ar putea să răspundă, dar sigur nu ne va răspunde. Eu cred că, în cazul lui Lazăr, motivele revocării sunt mai evidente, mai puternice, mai multe decât în cazul lui Kovesi. Am făcut apel la preşedinte să recitească decizia Curţii Constituţionale, prezumând că prima dată a citit-o şi că a înţeles-o. Sigur, este opţiunea dânsului, dar în măsura în care se va decide, vom sesiza Curtea Constituţională din nou, pentru că astfel de abuzuri nu pot fi lăsate să continue, nici la palierul magistraţilor - procurorilor, dar nici la nivelul celei mai înalte demnităţi în statul român, adică a preşedintelui. Cel mai probabil vom face apel din nou la decizia Curţii Constituţionale, care sperăm să ne dea aceeaşi dezlegare. Ba, dimpotrivă, să ne spună: 'Cum, nu aţi înţeles că noi de dată recentă tocmai am dat o decizie referitoare la Kovesi, care se aplică în rigoarea şi exigenţele ei?' (...) Eu aşa cred că e normal, pentru că nu putem sta după preşedinte să vedem dacă a avut timp să citească, să vedem dacă a avut capacitatea să înţeleagă, pentru că, până la urmă, statul ăsta de drept nu e la mâna, la voinţa cuiva", a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În contextul înregistrării în care ar apărea procurori de la DNA Oradea, Tudorel Toader a susţinut că trebuie luate măsuri radicale în justiţie.

"După mine, important este că suntem în situaţia de a cunoaşte adevărul. Eu nu cred că cineva se mai îndoieşte de faptul că trebuie luate măsuri radicale. În urmă cu doi ani, poate nu eram crezut. Din păcate, tot românul a văzut aceste abuzuri, care au ieşit la suprafaţă", a afirmat Toader. AGERPRES/(A-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Niţă, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?