Toader despre desecretizarea arhivei SIPA: Când am desfășurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie

Toader despre desecretizarea arhivei SIPA: Când am desfășurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi că nu poate da un termen exact când ar putea fi desecretizată arhiva SIPA, adăugând că, atunci când va avea desfășurătorul tuturor elementelor, va face o comisie.

"Nu pot spune un termen exact acum, pentru că sunt în momentul în care eu, la rândul meu, mă documentez privind istoricul constituirii, administrării fondului din arhivă. Când am desfășurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie și vom vedea", a declarat Toader, la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă va fi vorba despre o desecretizare totală sau parțială, Toader a răspuns: "Nu am cum să spun eu acum totală, parțială, pentru că nu știu ce este în arhivă. Dacă vor fi secrete de stat, nu le pot desecretiza eu. Dacă sunt de competența ministrului, le desecretizează ministrul, dacă sunt de competența Guvernului, Guvernul prin hotărâre, dacă vor fi secrete de stat, e alt regim".

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”