Toader, despre Kovesi la Parchetul European: Nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut

Toader, despre Kovesi la Parchetul European: Nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, despre o eventuală candidatură a fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror la Parchetul European, că de principiu nu poate recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, adăugând că, totuşi, aceasta nu poate fi scoasă automat din cursă.

"Nu ştiu dacă trebuie să vorbiţi la timpul trecut pentru doamna Kovesi şi că îşi dorea şi ... Eu nu ştiu, dacă ştiţi dumneavoastră că nu îşi mai doreşte... Ce trebuie? Urmăm aceeaşi procedură de selecţie şi desemnare a procurorului european. De principiu, spuneam în interviul precedent că nu pot recompensa pe cineva pentru greşelile pe care le-a făcut, cu speranţa că pe viitor nu le va mai repeta. (...) Categoric nu poate fi scoasă automat din această cursă, după cum nimeni nu poate fi introdus din oficiu de drept în această competiţie. Rămâne o competiţie deschisă", a spus Toader, la România TV, întrebat cum vede o eventuală candidatură a Codruţei Kovesi pentru funcţia de procuror european.

Ministrul Justiţiei a menţionat că până la finalul acestui an trebuie desemnat procurorul din partea României pentru Parchetul European. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”