Toader, despre modificările la legea grațierii: Exprim convingerea va fi o lege fără faptele de corupție

Toader, despre modificările la legea grațierii: Exprim convingerea va fi o lege fără faptele de corupție

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a afirmat joi că își exprimă convingerea că legea grațierii va fi la final o lege echilibrată și fără fapte de corupție.

"Ministerul Justiției nu susține amendamentele aduse proiectului legii grațierii. Acum, sigur că pe parcursul stadiului legislativ vor mai surveni și de regulă survin multe elemente de noutate. Eu exprim convingerea faptului că finalul va fi cel al unei legi echilibrate, o lege cu limite reduse de pedeapsă, o lege fără faptele de corupție, cea pe care Ministerul Justiției a avizat-o inițial", a declarat Tudorel Toader la intrarea în CSM.

El a adăugat că proiectul de lege inițial va face parte din pachetul de măsuri de natură să răspundă cerințelor deciziei pilot pronunțată de către CEDO.

Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii