Toader despre posibilitatea contestării raportului MCV: Cu mine nu a vorbit nimeni acest subiect

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că nu a fost consultat în legătură cu o eventuală contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

"Cu mine personal nu a vorbit nimeni despre posibilitatea contestării, deşi la un post public am auzit că s-a spus: 'Ministrul Justiţiei a refuzat'. Cu mine n-a vorbit nimeni acest subiect. Dacă va vorbi, voi răspunde. N-a vorbit nimeni cu nimeni aşa ceva", a spus Toader.

Întrebat dacă va avea loc un astfel de demers, anunţat de PSD, Tudorel Toader a precizat: "Întâi să vedem dacă, să vedem motivele. Şi, dacă voi fi eu ministrul Justiţiei la momentul acela şi mi se va cere, îi voi reprezenta''.

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră anormale criticile aduse României prin raportul MCV, precizând că atât la nivelul Parlamentului, cât şi al Ministerului Justiţiei se va face o analiză în vederea unei posibile contestări a documentului Comisiei Europene la CJUE.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că raportul MCV nu este un act juridic, deci nu poate fi atacat sau contestat în Justiţie. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Top 10 piscine din lume