Toader despre posibilitatea contestării raportului MCV: Cu mine nu a vorbit nimeni acest subiect

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că nu a fost consultat în legătură cu o eventuală contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

"Cu mine personal nu a vorbit nimeni despre posibilitatea contestării, deşi la un post public am auzit că s-a spus: 'Ministrul Justiţiei a refuzat'. Cu mine n-a vorbit nimeni acest subiect. Dacă va vorbi, voi răspunde. N-a vorbit nimeni cu nimeni aşa ceva", a spus Toader.

Întrebat dacă va avea loc un astfel de demers, anunţat de PSD, Tudorel Toader a precizat: "Întâi să vedem dacă, să vedem motivele. Şi, dacă voi fi eu ministrul Justiţiei la momentul acela şi mi se va cere, îi voi reprezenta''.

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră anormale criticile aduse României prin raportul MCV, precizând că atât la nivelul Parlamentului, cât şi al Ministerului Justiţiei se va face o analiză în vederea unei posibile contestări a documentului Comisiei Europene la CJUE.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că raportul MCV nu este un act juridic, deci nu poate fi atacat sau contestat în Justiţie. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …