Toader despre posibilitatea contestării raportului MCV: Cu mine nu a vorbit nimeni acest subiect

Toader despre posibilitatea contestării raportului MCV: Cu mine nu a vorbit nimeni acest subiect

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că nu a fost consultat în legătură cu o eventuală contestare a raportului MCV la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

"Cu mine personal nu a vorbit nimeni despre posibilitatea contestării, deşi la un post public am auzit că s-a spus: 'Ministrul Justiţiei a refuzat'. Cu mine n-a vorbit nimeni acest subiect. Dacă va vorbi, voi răspunde. N-a vorbit nimeni cu nimeni aşa ceva", a spus Toader.

Întrebat dacă va avea loc un astfel de demers, anunţat de PSD, Tudorel Toader a precizat: "Întâi să vedem dacă, să vedem motivele. Şi, dacă voi fi eu ministrul Justiţiei la momentul acela şi mi se va cere, îi voi reprezenta''.

Social-democratul Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, consideră anormale criticile aduse României prin raportul MCV, precizând că atât la nivelul Parlamentului, cât şi al Ministerului Justiţiei se va face o analiză în vederea unei posibile contestări a documentului Comisiei Europene la CJUE.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a spus că raportul MCV nu este un act juridic, deci nu poate fi atacat sau contestat în Justiţie. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

2 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

3 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!