Toader despre sesizarea asupra Legii 304/2004: E dreptul preşedintelui, nu am citit motivele de neconstituţionalitate evocate

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că este dreptul constituţional al preşedintelui să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR), punctând că nu a citit motivele de neconstituţionalitate invocate de şeful statului în sesizarea privind Legea 304/2004.

"Este dreptul constituţional pe care preşedintele îl are, de a cere fie reexaminarea unei legi, fie sesizarea CCR. Evident, sunt posibile şi ambele variante, adică mai întâi să ceară reexaminarea, după aceea să solicite verificarea de constituţionalitate. Legile au mai trecut prin filtrul Curţii. Eu personal nu am citit motivele de neconstituţionalitate evocate de către preşedinte, încât chiar nu am cum obiectiv să mă refer la motivele invocate de domnia sa", a spus Toader.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Curţii Constituţionale a României (CCR), vineri, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, participă, la Sinaia, la conferinţa internaţională organizată de Autoritatea Electorală Permanentă în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept a Consiliului Europei (Comisia de la Veneţia), cu tema 'Alegeri libere, parlamente şi formarea naţiunii'. AGERPRES/(A - autori: Anamaria Toma, Oana Mălina Negrea, editor: Mirela Bărbulescu, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi