Toader, despre suplimetarea posturilor la DNA: Când se va debloca legea, avem temeiul juridic

Toader, despre suplimetarea posturilor la DNA: Când se va debloca legea, avem temeiul juridic

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, joi, că suplimentarea posturilor de la DNA se va putea realiza atunci când ordonanţa care blochează angajările din sistemul bugetar nu va mai fi în vigoare.

"După decizia CCR, specialiştii de la SRI nu mai pot face interceptările şi atunci procurorii în general, Ministerul Public spune aşa: 'Dacă nu mai avem contribuţia lor, cineva trebuie să-i înlocuiască. Daţi-ne voie să ne angajăm oamenii proprii'. Pe de altă parte, azi când vorbim, este o ordonanţă de urgenţă care spune că nu se face nicio angajare. E o concurenţă între două texte, o cerinţă la mijloc. Când se va debloca legea, avem temeiul juridic", a spus Toader joi la Parlament.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, pe 13 septembrie, un proiect de Hotărâre de Guvern transmis de Ministerul Justiţiei, prin care se solicita suplimentarea cu 160 de posturi a schemei de personal pentru Direcţia Naţională Anticorupţie.

Potrivit proiectului de hotărâre publicat pe site-ul instituţiei, MJ solicită suplimentarea schemei de personal a DNA cu 90 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 20 de posturi de specialişti şi 50 de posturi de personal auxiliar de specialitate, numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public suplimentându-se în mod corespunzător.

În nota de fundamentare a proiectului se precizează că analiza principalilor indicatori statistici din anul 2017 demonstrează o creştere a activităţii DNA atât în efectuarea urmăririi penale, cât şi în activitatea desfăşurată în faţa instanţelor de judecată AGERPRES/(A - autor: Livia Popescu, editor: George Onea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...