Toader, despre Tarcea: Ne-a transmis un fel de 'lasă că merge aşa', că trebuia să tac din gură

Toader, despre Tarcea: Ne-a transmis un fel de 'lasă că merge aşa', că trebuia să tac din gură

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, cu referire la declaraţiile Cristinei Tarcea în legătură cu revocarea Laurei Kovesi de la şefia DNA, că preşedintele Instanţei supreme i-ar fi transmis, indirect, că ar fi trebuit să tacă şi să meargă mai departe.

Tudorel Toader a fost întrebat de jurnalişti cum apreciază declaraţiile făcute de Tarcea în cadrul unui interviu, unde a spus că el nu ar fi trebuit să declanşeze procedura de revocare a lui Kovesi de la conducerea DNA.

"Nu m-a deranjat. Poate că tema aceasta se va discuta, nu ştiu, chiar în Consiliul Superior al Magistraturii. Doamna Tarcea ne-a spus că a fost de bună credinţă, dar nu ne-a spus în ce perioadă, în ce epocă a fost de bună credinţă. Doamna Tarcea nu a spus că raportul meu şi motivele pentru care am declanşat procedura nu este adevărat, nu este întemeiat, nu sunt motive. Nu a spus că decizia Curţii Constituţionale nu-i fundamentată, nu-i temeinică, nu-i motivată. Nu a spus că decizia Curţii Constituţionale nu trebuie respectată. Ce a spus? Că eu, ca ministru, nu trebuia să declanşez procedura. Ne-a transmis cu alte cuvinte, în lectura mea, un fel de lasă că merge aşa. Repet, nu că raportul nu e corect, nu că nu e fundamentat, nu că nu sunt motive de declanşare, nu că decizia nu trebuie respectată, dar că trebuia să tac din gură, să spun că probabil este bine şi să mergem mai departe (...). Nu vă daţi seama că din conţinutul acela un judecător face aprecieri cu privire la o decizie a Curţii Constituţionale, la o activitate a unui ministru, independent el, dar membru al unui Guvern. Concluzia este simplă", a spus Toader.

Cristina Tarcea, preşedintele Instanţei supreme, a afirmat recent că nu i se pare normal ca iniţiativa revocării Laurei Kovesi să plece din mediul politic sau ca ministrul Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională.

"Nu mi se pare normal ca iniţiativa revocării să pornească din mediul politic. Nu mi se pare normal ca un ministru al Justiţiei să sesizeze Curtea Constituţională pe un aspect, până la urmă, comun al revocării unui procuror şef. Nu mi se pare normal ca acelaşi aspect să ridice probleme de suspendare a preşedintelui ţării. Este inadmisibil de politizat acest aspect şi nu mi-aş mai dori să se întâmple", a declarat Tarcea în interviu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care deţine farmaciile Sensiblu / Dr. Max în România, a fost arestat pentru co…

2 Poliția din Belgia a întrerupt o orgie sexuală cu 25 de participanți, printre care și un europarlamentar, car…

3 VIDEO Judecați voi, nouă ne este scârbă...

4 Medicii americani avertizează că efectele secundare ale vaccinurilor anti-covid „nu sunt neglijabile”

5 Ăsta este eurodeputatul ungur care a fugit pe geam la orgia sexuală de la Bruxelles și a rămas blocat. E din p…