Toader: Dintre soluţiile declarate neconstituţionale de CCR în legile justiţiei, niciuna dintre propuneri n-a plecat de la MJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, miercuri, la Strasbourg, parcursul legilor justiţiei şi al modificării Codurilor penal şi de procedură penală, afirmând că dintre soluţiile declarate neconstituţionale de CCR în legile justiţiei, niciuna dintre propuneri n-a plecat de la Ministerul Justiţiei.

Toader a amintit că, iniţial, la Ministerul Justiţiei, au fost elaborate două proiecte de lege în care s-a propus modificarea legilor justiţiei.

"Am făcut şi draftul prin care pe 18 pagini urma să se solicite avizul Comisiei de la Veneţia - 25 octombrie 2017, comisia specială a solicitat draftul pe care l-am făcut, m-am prezentat şi mi-a solicitat să le pun la dispoziţie acest draft. L-am dat electronic. (..) A rămas la comisie, comisia a rupt proiectul în trei, a făcut trei proiecte de lege pentru modificare - 303, 304, 317 şi mai departe este ceea ce ştim", a subliniat Tudorel Toader în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul Codurilor penale.

"La fel, la minister am făcut proiect de lege pentru modificarea Codului penal şi de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, un alt proiect pentru modificarea Codului penal şi de procedură penală în acord cu Directiva privind confiscarea extinsă, respectiv Directiva privind prezumţia de nevinovăţie. Mai departe, au trecut prin Guvern şi Guvernul a dezvoltat acele proiecte pe care noi le-am elaborat şi Guvernul le-a aprobat. Ce aş spune cu titlu personal - că dintre soluţiile legislative care au fost declarate neconstituţionale de către CCR în cele trei proiecte de lege pentru modificarea legilor justiţiei, niciuna dintre propuneri nu a plecat de la Ministerul Justiţiei", a arătat Tudorel Toader. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video