Toader: Dintre soluţiile declarate neconstituţionale de CCR în legile justiţiei, niciuna dintre propuneri n-a plecat de la MJ

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a explicat, miercuri, la Strasbourg, parcursul legilor justiţiei şi al modificării Codurilor penal şi de procedură penală, afirmând că dintre soluţiile declarate neconstituţionale de CCR în legile justiţiei, niciuna dintre propuneri n-a plecat de la Ministerul Justiţiei.

Toader a amintit că, iniţial, la Ministerul Justiţiei, au fost elaborate două proiecte de lege în care s-a propus modificarea legilor justiţiei.

"Am făcut şi draftul prin care pe 18 pagini urma să se solicite avizul Comisiei de la Veneţia - 25 octombrie 2017, comisia specială a solicitat draftul pe care l-am făcut, m-am prezentat şi mi-a solicitat să le pun la dispoziţie acest draft. L-am dat electronic. (..) A rămas la comisie, comisia a rupt proiectul în trei, a făcut trei proiecte de lege pentru modificare - 303, 304, 317 şi mai departe este ceea ce ştim", a subliniat Tudorel Toader în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul Codurilor penale.

"La fel, la minister am făcut proiect de lege pentru modificarea Codului penal şi de procedură penală în acord cu deciziile Curţii Constituţionale, un alt proiect pentru modificarea Codului penal şi de procedură penală în acord cu Directiva privind confiscarea extinsă, respectiv Directiva privind prezumţia de nevinovăţie. Mai departe, au trecut prin Guvern şi Guvernul a dezvoltat acele proiecte pe care noi le-am elaborat şi Guvernul le-a aprobat. Ce aş spune cu titlu personal - că dintre soluţiile legislative care au fost declarate neconstituţionale de către CCR în cele trei proiecte de lege pentru modificarea legilor justiţiei, niciuna dintre propuneri nu a plecat de la Ministerul Justiţiei", a arătat Tudorel Toader. AGERPRES/(A - autor: Cătălina Matei, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte! „Dăncilă să se pregătească pentru un dialog cu procurorii, din c…

2 HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate alegeri prezidențiale 2019 - Turul 1. Vezi cât a obținut fiecare candidat și în ce…

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Pentru cunoscători / Tentativa lui Macron și a serviciilor secrete franceze de a face jocuri murdare în România …

5 Gata, „revoluția anti-clica PSD” a lui Orban s-a terminat! Reforma administrației, promisă „rapid”, se amână „…

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze