Toader, în şedinţa CSM în care se discută cererea de revocare a lui Kovesi: Pentru mine, decizia e previzibilă

Toader, în şedinţa CSM în care se discută cererea de revocare a lui Kovesi: Pentru mine, decizia e previzibilă

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat marţi, în cadrul şedinţei CSM în care se discută cererea de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că decizia este previzibilă, însă el a venit din respect pentru instituţie.

"Dincolo de ceea ce veţi decide astăzi, nu vreau să fiu rău să spun că rezultatul este previzibil pentru mine, dar am venit din respect pentru instituţie, din respect faţă de dumneavoastră. Nu ştiam că se transmite (online, n.r.), dar este bine, ca să ştie cine vrea să ştie adevărul. Pentru mine, decizia este previzibilă, dar nu este o problemă. O să ne întâlnim în Consiliul de Management Strategic săptămâna viitoare. Trebuie să luăm măsuri să facem ceva. Nu poţi să-i spus unuia: am uitat de Microsoft (dosarul, n.r.). Cum să uiţi de Microsoft? Păi, trebuie să îl visezi şi noaptea. Sute de milioane de euro şi inculpaţi care trebuie decapaţi şi am uitat de ei şi s-a prescris. Eu mi-am făcut datoria ca ministru. Spuneam în raport, lucrurile bune nu le justifică pe cele rele. Luând în considerare şi cunoscând lucrurile bune, datoria mea este să scot la suprafaţă aceste lucruri, să le spunem public, să determinăm modificarea legii în sensul bun, să determinăm interpretarea şi aplicarea legii în sensul bun", le-a spus Toader membrilor Secţiei pentru procurori din CSM.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discută, marţi, solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)

Citiţi şi:

Tudorel Toader la CSM: Sper ca dezbaterea de azi să fie un moment al adevărului

Lazăr la CSM: Cererea de revocare a procurorului şef al DNA trebuie să parcurgă o anumită procedură pentru a fi validă


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…