Toader întrebat când va anunța decizia în cazul Kovesi: Nu am concediu, s-ar putea să vă chem pe 31 decembrie

Toader întrebat când va anunța decizia în cazul Kovesi: Nu am concediu, s-ar putea să vă chem pe 31 decembrie

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat marți că s-ar putea să anunțe decizia în cazul procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, chiar de sărbători, în ziua de 31 decembrie.

Prezent marți la sediul CSM, unde Secția pentru procurori a discutat raportul Inspecției Judiciare privind controlul efectuat la Parchetul General, Tudorel Toader a fost întrebat de jurnaliști când va anunța decizia în cazul șefei DNA, în baza raportului întocmit de IJ.

"În momentul în care voi lua o decizie, vă voi invita la o conferință de presă. Într-un termen scurt, nu mai târziu de anul acesta. Nu am luat concediu anul acesta, nu voi lua nici de sărbători, deci s-ar putea să vă chem pe 31 decembrie", a răspuns Toader.

În legătură cu raportul controlului efectuat de Inspecția Judiciară la Parchetul General, Tudorel Toader nu a dorit să spună care sunt concluziile.

"S-a discutat conținutul raportului. Au fost discutate concluzii pe fiecare obiectiv. S-a stabilit dacă Secția de procurori își însușește sau nu raportul de control. (...) Concluziile mele vi le voi spune în momentul în care mă voi exprima public — sigur, și aici este public — în momentul în care voi prezenta raportul meu ca ministru al Justiției. Vă voi anunța, vă voi invita la Ministerul Justiției la conferință de presă, în care voi prezenta de data asta concluziile mele ca ministru al Justiției vizavi de raportul Inspecției", a precizat Tudorel Toader.

AGERPRES/ (A — autor: Eusebi Manolache, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro