Toader: La Ministerul Justiţiei nu a existat şi nu există un proiect de ordonanţă privind amnistia

Toader: La Ministerul Justiţiei nu a existat şi nu există un proiect de ordonanţă privind amnistia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat joi că la MJ nu a existat şi nu există, în dezbatere, adoptare sau avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia.

"La Ministerul Justiţiei nu a existat, nu există, nici în dezbatere, adoptare, avizare, un proiect de ordonanţă privind amnistia. (...) Un act normativ are în el două componente, o componentă de oportunitate în adoptare, componenta decizie, care cade exclusiv în sarcina decidentului, şi o componentă de constituţionalitate, dacă vorbim de ordonanţă sau de lege. Nu e în sarcina mea să decid nici oportunitatea, nici constituţionalitatea", a spus Toader, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că la întâlnirea de joi pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea şi cu preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu s-a vorbit despre acest subiect.

În ceea ce priveşte protocoalele încheiate între SRI şi alte instituţii, ministrul Justiţiei a menţionat că din moment ce Parlamentul are în dezbatere proiectul de lege cu privire la OUG 6/2016 Guvernul nu poate da altă ordonanţă, "pentru că s-ar substitui legiuitorului în opera de legiferare". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

3 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!