Toader: Magistrații detașați la Ministerul Justiției au un salariu de până la 24.000 de lei

Toader: Magistrații detașați la Ministerul Justiției au un salariu de până la 24.000 de lei

Salariul lunar al magistraților detașați la Ministerul Justiției poate fi chiar de 20.000 - 24.000 de lei, iar dacă nu sunt din București primesc și o diurnă lunară care poate să ajungă chiar și la 12.000 de lei, dar și decontarea cheltuielilor de transport, precizează ministrul Tudorel Toader, miercuri, într-o postare pe Facebook.

"Dincolo de faptul că magistrații trebuie să facă magistratură, de exigențele izvorâte din principiul separației puterilor în stat, răspunzând unora dintre întrebările repetitive, fac următoarele precizări: magistrații detașați la Ministerul Justiției ocupă o funcție vacantă asimilată magistraților, țin rezervat postul de pe care au fost detașați, având următoarele drepturi bănești: un salariu lunar, care poate fi chiar și de 20.000 — 24.000 de lei, iar dacă nu sunt din București primesc și o diurnă lunară care poate să ajungă chiar și la 11.000 — 12.000 lei, contravaloarea chiriei, care este de 2.700 lei, precum și decontarea cheltuielilor de transport, la domiciliu și retur", afirmă ministrul Justiției.

Tudorel Toader adaugă că, indiferent de nivelul instanței sau parchetului de la care provin, magistrații detașați sunt asimilați judecătorilor sau procurorilor de pe lângă ÎCCJ, respectiv PÎCCJ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”