Toader: Merg la Guvern şi îi prezint premierului demisia din funcţia de ministru al Justiţiei

Toader: Merg la Guvern şi îi prezint premierului demisia din funcţia de ministru al Justiţiei

Tudorel Toader a anunţat joi că va merge la Guvern, unde îi va prezenta premierului Viorica Dăncilă demisia sa din funcţia de ministru al Justiţiei.

"Merg la Guvern şi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcţia de ministru al Justiţiei. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, cel mai probabil o trimite la preşedintele Republicii. În felul acesta domnia sa declanşează, pe de o parte, procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o şi a trimis-o de aseară. Are în acelaşi timp şi demisia mea şi, cel mai probabil, o va trimite la preşedintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care preşedintele evaluează, analizează, decide şi emite decretul, pe de o parte, de eliberare a mea, pe de altă parte, de numire a noului ministru al Justiţiei", a spus Toader, într-o scurtă declaraţie susţinută pe treptele din faţa sediului Ministerului Justiţiei.

Toader a arătat că va rămâne la minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele noului ministru.

"Voi merge la Guvern şi am o altă întrevedere cu doamna prim-ministru. În scrisoarea pe care am redactat-o, voi porni de la voinţa politică exprimată în cadrul CEx (al PSD - n.r.), şi anume de retragere a sprijinului politic pentru subsemnatul în calitate de ministru al Justiţiei. Voi porni de la voinţa exprimată oarecum în cele două întrevederi de aseară şi astăzi cu doamna prim-ministru şi voi porni de la faptul că doamna prim-ministru are rolul decisiv, atât în formarea Guvernului, cât şi în revocarea unora dintre membrii Guvernului. Luând act de aceste circumstanţe, împrejurări, iau în considerare şi faptul că orice autoritate trebuie să aibă asigurată continuitatea activităţii, voi rămâne la minister până în momentul în care în Monitorul Oficial apare numele şi prenumele noului ministru al Justiţiei, căruia îi voi preda documentele ministerului pe bază de proces verbal, îi voi preda sigiliul ministerului şi îi voi ura succes", a mai spus Toader.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. PSD l-a propus în locul acestuia pe deputatul Eugen Nicolicea. AGERPRES/(A - autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro