Toader: Nimic nou; preşedintele mai întâi spune că nu-l revocă pe Lazăr, apoi citeşte raportul

Toader: Nimic nou; preşedintele mai întâi spune că nu-l revocă pe Lazăr, apoi citeşte raportul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a comentat joi, pe Facebook, reacţia preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la cererea de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr, afirmând că şeful statului spune mai întâi că nu-l revocă şi apoi că va citi raportul de evaluare.

"Nimic nou sub soare: Preşedintele ne spune mai întâi faptul că nu îl va revoca pe A. Lazăr apoi va citi raportul primit de la Ministerul Justiţiei!", a scris Tudorel Toader.

Joi, Administraţia Prezidenţială a informat că preşedintele Klaus Iohannis a primit raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi consideră că cererea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, este "complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor europeni".

"Preşedintele Klaus Iohannis a primit şi va analiza Raportul privind activitatea managerială de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de revocare din funcţie a domnului Augustin Lazăr. Preşedintele Klaus Iohannis apreciază activitatea procurorului general şi consideră că cererea ministrului Justiţiei este complet neadecvată şi de natură să genereze neîncredere în sistem şi îngrijorare în rândul partenerilor noştri europeni. Modul în care ministrul a prezentat public raportul este unul tendenţios şi denotă intenţia acestuia de a subordona politic procurorii", se arată într-un comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /