Toader: Nu este cazul ca Lazăr să întrebe CSM dacă să furnizeze documente; vom discuta, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară

Toader: Nu este cazul ca Lazăr să întrebe CSM dacă să furnizeze documente; vom discuta, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este cazul ca procurorul general Augustin Lazăr să întrebe CSM dacă poate să furnizeze documente despre ancheta privind alegerile prezidențiale din 2009, adăugând că va avea o discuție cu acesta și în urma răspunsurilor pe care le va primi va sesiza Inspecția Judiciară.

"Am convingerea că procurorul general își cunoaște atribuțiunile de serviciu. Am convingerea că procurorul general cunoaște modul de îndeplinire, de exercitare a respectivelor atribuțiuni și nu cred că este cazul ca domnia sa să întrebe CSM dacă să furnizeze sau nu respectivele documente. Acesta este motivul pentru care, în ordine, am o întâlnire cu liderii de sindicat de la ora 9,00, de la penitenciare, după care voi vorbi cu dânsul, voi vedea ce răspunsuri furnizează, apoi voi sesiza Inspecția Judiciară", a declarat Tudorel Toader la sediul Ministerului Justiției.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”