Toader: Rămânerea Inspecției Judiciare la CSM, cel mai puțin probabilă

Toader: Rămânerea Inspecției Judiciare la CSM, cel mai puțin probabilă

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, duminică, la Iași, că este "cel mai puțin probabil" ca Inspecția Judiciară să rămână la Consiliul Superior al Magistraturii.

"Pe 23 august am spus că sunt trei variante. Varianta de a rămâne la CSM consolidând independența, autoritatea Inspecției Judiciare, o variantă de a o aduce la Ministerul Justiției și a treia variantă — de a dobândi statut de autoritate autonomă independentă pe baza unei legi proprii de organizare, de funcționare. Faptul de a rămâne Inspecția Judiciară la CSM e cel mai puțin probabil, dat fiind că, dincolo de enunțurile făcute de pe 23 august, am văzut cu toții ce s-a petrecut în ultima perioadă în raporturile dintre Inspecția Judiciară și CSM, Inspecția Judiciară și entitățile pe care le controlează. Adică nu e numai o disfuncționalitate de principiu, e una concretă a modului în care se poziționează unele față de celelalte", a afirmat Toader.

Acesta s-a aflat la Iași pentru a lua parte la lansarea cărții "Riscul pentru malpraxis în actul medical", al cărei autor este soția sa, conf.univ.dr Elena Toader.

AGERPRES/(A, autor: Daniela Malache, editor: Cătălin Alexandru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”