Toader: Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie va prelua de la DNA dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate

Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, în momentul în care va fi operaţionalizată, va prelua de la DNA dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate, a declarat miercuri ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

"Ordonanţa de urgenţă a fost adoptată astăzi, presupunem că se va publica în Monitorul Oficial astăzi sau mâine. Ca orice ordonanţă de urgenţă intră în vigoare la momentul publicării în Monitorul Oficial, cu condiţia depunerii la cele două Camere spre dezbatere. Din momentul publicării în Monitorul Oficial, din momentul intrării în vigoare a ordonanţei, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde va funcţiona secţia, are un termen în care să asigure buna desfăşurare a activităţii, adică spaţiile necesare, personalul auxiliar, personalul de specialitate şi, sigur, aparatura şi cele necesare desfăşurării activităţii", a explicat Toader, la Palatul Victoria.

Potrivit ministrului, la data operaţionalizării, 23 octombrie, secţia va prelua de la Direcţia Naţională Anticorupţie dosarele în curs, dar şi dosarele soluţionate, aflate în arhiva DNA. "Adică, dacă am vorbi în termenii dreptului civil, activul şi pasivul, ce-i în lucru şi ce este, deja, soluţionat", a spus Tudorel Toader.

Ministrul a adăugat că, dat fiind caracterul provizoriu al concursului organizat în baza OUG adoptată miercuri de Guvern pentru ocuparea posturilor din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, ulterior "se vor constitui comisiile prevăzute de lege, ulterior vor fi ocupate toate cele 15 posturi de procuror, necesare bunei desfăşurări a activităţii". AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

4 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

5 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

recomandări

Te ia DNA: Gherman Petru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea