Toader: Timmermans nu a spus că am schimbat sensul de mers; discursul lui a fost oarecum preventiv

Toader: Timmermans nu a spus că am schimbat sensul de mers; discursul lui a fost oarecum preventiv

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, consideră că discursul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, din Parlamentul European, privind situaţia din România a fost "oarecum preventiv", oficialul european atrăgând atenţia ţării noastre "să nu cumva să facă paşi înapoi".

"Eu am fost acolo. Am vorbit cu Timmermans şi oficial în birou, şi în spaţiul public. (...) Spunea că este îngrijorat, că există riscul să ne întoarcem într-o direcţie greşită. Şi mai spunea că ar fi păcat ca pe ultima sută de metri să ne întoarcem, dar nu că ne-am întors. Şi aici e o diferenţă foarte mare, adică discursul lui a fost oarecum preventiv, nu cumva să facem paşi înapoi, dar n-a spus că am schimbat sensul de mers", a afirmat joi Toader, la Parlament.

Întrebat dacă ar mai fi existat dezbaterea din Parlamentul European, dacă nu existau paşi înapoi, Toader a spus: "Da! Sunt suficienţi de rea credinţă care denigrează ţara şi poporul român. Vă asigur de treaba asta! Oameni care sunt trimişi acolo să ne reprezinte cu demnitate, sunt unii dintre ei, din păcate, care - repet simplu să înţeleagă tot românul - denigrează ţara cu rea credinţă, indiferent ce s-ar face".

În ceea ce priveşte o posibilă activare a articolului 7 din Tratatul Uniunii în cazul României acesta a negat că ar putea exista o asemenea decizie. "A, nu! Categoric, nu", a susţinut ministrul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…