Toader: Voi cere de la Inspecţia Judiciară situaţia vechimii dosarelor aflate pe rolul urmăririi penale

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, că va solicita Inspecţiei Judiciare (IJ) o situaţie a vechimii cauzelor aflate pe rolul urmăririi penale, precizând că va prezenta în Parlament raportul de activitate al Ministerului Public (MP).

"De la Inspecţia Judiciară voi solicita o situaţie (...) a vechimii cauzelor aflate pe rolul urmăririi penale şi (...) îmi voi îndeplini acea obligaţie de a mă prezenta în faţa Parlamentului pentru a prezenta raportul de activitate a Ministerului Public, un fel de stare a justiţiei pe componenta Ministerului Public", a spus Toader la Antena 3.

El a explicat că nu a prezentat raportul până la sfârşitul lunii februarie pentru că niciun ministru nu a făcut aceasta până acum, dar şi pentru că a început demersul de evaluare şi revocare a şefei DNA.

Toader consideră problema revocării Laurei Codruţa Kovesi "aproape finalizată" şi spune că va trece de îndată la elaborarea raportului de activitate al MP cu cele trei componente ale sale, urmând ca acesta să fie prezentat în Parlament, făcând o radiografie a sistemului, căutând cauzele şi propunând măsurile de luat.

"Noi trebuie să aducem justiţia în parametri de normalitate, trebuie să aducem justiţia să-şi îndeplinească rolul acela, misiunea pe care o are de serviciu de interes public, noi trebuie să credibilizăm, să facem ca românii, oamenii să aibă încredere în actul de justiţie, în acest serviciu de interes public. (...) Dacă rămânem numai la nivelul de sus, al procurorilor de rang înalt, fără să reglementăm mecanismele integral, atunci degeaba am pornit la drum şi atunci se numeşte că nu avem nicio şansă a unui act de justiţie corect într-un termen rezonabil care să dea încredere românului. (...) Trebuie să continuăm să vedem vulnerabilităţile sistemului, să le îndreptăm", a mai afirmat ministrul. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante