Toader vorbeşte, la CSM, despre 'dubla măsură pe care unii sunt tentaţi să o folosească'

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus luni că nu s-a dovedit faptul că Adina Florea, candidată la şefia DNA, ar fi săvârşit vreo abatere disciplinară, însă nu poate să nu observe dubla măsură "pe care unii sunt tentaţi să o folosească".

"Aş aminti un lucru - sigur că eu îl respect pe dl Bănilă pe care l-am susţinut pentru şefia DIICOT, care a fost numit în final şi întrebam atunci dacă în momentul audierii era ceva pe rolul Inspecţiei Judiciare de natura unei posibile abateri disciplinare. S-a spus atunci că nu, eu am înţeles ulterior că avea aşa ceva şi sigur nu pot să nu reamintesc ce spuneam - dubla măsură pe care unii sunt tentaţi să o folosească", a declarat Toader, la CSM, cu prilejul audierii Adinei Florea pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul a precizat că nu s-au dovedit acele "incidente" despre care s-a vorbit la şedinţa anterioară a CSM cu privire la o posibilă abatere disciplinară.

"Mi se pare corect, eu n-am protestat la solicitarea celor care au evocat posibila abatere disciplinară. Dar fireasca întrebare - de ce la unul, dacă ştim că există, nu ne declarăm preocupaţi de profilul său, să vedem ce spune Inspecţia Judiciară, iar în altul, absolut în aceeaşi ipoteză, amânăm ca să vedem ce răspunde Inspecţia Judiciară, deşi previzibil era faptul că de pe 27 septembrie şi până astăzi puţin probabil ca Inspecţia să finalizeze documentaţia", a arătat Toader.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiţiei pentru ocuparea funcţiei de procuror şef al DNA, susţine luni interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, care va da un aviz consultativ.

Pe 27 septembrie, Secţia pentru procurori a CSM a decis amânarea audierii Adinei Florea pe motiv că există o sesizare pe numele acesteia la Inspecţia Judiciară.

În proiectul cu care a candidat la selecţia de la Ministerul Justiţiei, Adina Florea consideră că, pe lângă lucrurile bune, în activitatea procurorilor anticorupţie din ultimii ani s-au înregistrat şi destule abateri de la rigorile statului de drept.

Adina Florea este procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere